اثر اندازه ذرات گندم و سطوح مختلف مکمل آنزیمی بر عملکرد، صفات لاشه و ریخت شناسی روده باریک بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-10-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک مشاهیری

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

حسن درمانی کوهی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر اندازه ذرات گندم و سطوح مختلف آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و ریخت­شناسی روده بلدرچین ژاپنی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل ۳×۳ در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و ۲۰ پرنده در هر تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل: سه اندازه ذرات گندم (۲، ۳ و ۵/۳ میلی متر) و سه سطح مکمل آنزیمی (صفر، ۲۰۰ و ۴۰۰ ppm) بودند. صفات مورد اندازه گیری شامل: عملکرد، صفات لاشه و ریخت­شناسی روده باریک بود. نتایج نشان داد که مکمل آنزیمی به­طور معنی­داری خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد (۰۱/۰P< ). اثر اندازه ذرات گندم نیز بر خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک معنی­دار بود (۰۱/۰P< ). اثر متقابل اندازه ذرات گندم و مکمل آنزیمی نیز به­طور معنی­داری، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک  را در کل دوره پرورش (۷ تا ۳۵ روزگی) تحت تاثیر قرار داد (۰۱/۰P< ). استفاده از مکمل آنزیمی به طور معنی­داری سبب کاهش در وزن نسبی کبد، سنگدان و پیش­معده شد (۰۱/۰P< ). وزن نسبی سینه تحت تاثیر مکمل آنزیمی به طور معنی­داری افزایش یافت (۰۱/۰P< ). مکمل آنزیمی هم­چنین به طور معنی داری (۰۱/۰P< ) موجب افزایش طول پرزبخش ژژنوم شد. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش، استفاده از گندم با اندازه ذرات دو میلی متر به همراه مکمل آنزیمی در سطح ۴۰۰ ppm در جیره بر پایه گندم توصیه می­شود.

کلیدواژه ها

آنزیم, اندازه ذرات, بلدرچین ژاپنی, ریخت شناسی روده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.