اثر آللوپاتیک گونه Artemisia aucheri بر جوانه زنی و رشد گیاهچه بذر گونه Agropyron repens

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید قربانی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کش

پرویز غلامی

کارشناس ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

الهام فخیمی ابرقوئی

دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرا

شهلا قادری

کارشناس ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

اثر آللوپاتی گیاهان بر یکدیگر یکی از دغدغه های مهم در اصلاح و احیای مراتع کشور بوده که در امر مرتع کاری کمتر مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور از پودر اندام های هوایی (برگ، ساقه و بذر) گیاه درمنه کوهی، که در اواخر آبان ماه (زمان گل دهی) از منطقه مورد مطالعه جمع آوری شده بود، عصاره هایی با غلظت های 20، 40، 60، 80 و 100 درصد تهیه شد. همچنین تیماری به عنوان شاهد (آب مقطر) نیز در نظر گرفته شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار در شرایط آزمایشگاهی اجرا گردید. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تیمارهای عصاره درمنه کوهی بر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و بنیه بذر اثر معنی داری دارند. مقایسه میانگین شاخص ها نشان داد که با افزایش تیمارهای عصاره درمنه کوهی، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و طول ریشه چه کاهش یافتند.

کلیدواژه ها

آللوپاتی، جوانه­زنی، طول ریشه­چه، ساقه­چه و Agropyron repens

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.