بررسی خصوصیات رشدی خیار و هندوانه با آبیاری فاضلاب تصفیه شده شهری و آب چاه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز رضائی آباجلو

دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی آب، ایران

رضا دادمهر

دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی آب، ایران

جواد بهمنش

دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی آب، ایران

بهنام حبیب زاده آذر

دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی آب، ایران

چکیده

در مناطق خشک و نیمه خشک، محدودیت منابع آب ایجاب می نماید برای آبیاری اراضی کشاورزی از آب های نامتعارف مانند فاضلاب تصفیه شده نیز استفاده گردد. هدف اصلی در این تحقیق، مقایسه تأثیر آبیاری با فاضلاب تصفیه شده شهری و آب چاه بر خصوصیات رشدی خیار و هندوانه می باشد. برای این منظور از 20 گلدان استفاده شد و هر کدام از گیاهان در 10 گلدان کشت شدند که از این تعداد 5 عدد با آب چاه منطقه نازلوی شهرستان ارومیه و 5 عدد با فاضلاب تصفیه شده شهرستان ارومیه تحت آبیاری قرار گرفتند. جهت مقایسه خصوصیات رشدی در فاضلاب تصفیه شده و آب چاه، پارامتر هایی همچون وزن تر ریشه، وزن تر ساقه، وزن خشک ریشه، وزن خشک ساقه، وزن خشک برگ، حجم ریشه، نسبت شاخه به ریشه، وزن خشک کل گیاهان و درصد افزایش پارامتر وزن خشک کل در تیمار فاضلاب تصفیه شده نسبت به آب معمولی به دست آمد. این تحقیق در بازه زمانی 5 اردیبهشت تا 10 مرداد ماه سال 1390به انجام رسید و در طی این بازه زمانی تولید محصول صورت نگرفت. نتایج نشان داد که صفاتی همچون وزن تر ساقه، وزن تر ریشه، وزن خشک ریشه و وزن خشک برگ در مورد گیاه هندوانه در شرایط آبیاری با فاضلاب تصفیه شده اختلاف معنی داری در مقایسه با آب چاه داشت. نتایج حاصل بیانگر این نکته بود که استفاده از فاضلاب تصفیه شده شهرستان ارومیه با خصوصیات شیمیایی خاص خود در مورد خیار و هندوانه با افزایش در رشد آنها همراه بوده و افزایش پارامتر وزن خشک کل نسبت به آب معمولی در مورد خیار 3% و در مورد هندوانه 28% حاصل گردید.

کلیدواژه ها

فاضلاب تصفیه شده، خیار، هندوانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.