بررسی تصاعد کربن از خاک در کاربریهای مختلف اراضی (مطالعه موردی:قطعه چهار شهریار)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد صادقی پور

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

حسین آذرنیوند

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

نادیا کمالی

دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه تهران

احمد حیدری

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

به منظور بررسی مقادیر کربن متصاعد شده از خاک در کاربریهای مختلف اراضی شامل تیمارهای کشت آتریپلکس 18ساله قرق، آتریپلکس 18ساله با شدت چرای متوسط، آتریپلکس 18ساله با شدت چرای زیاد، آتریپلکس 3ساله قرق، آتریپلکس 3ساله با شدت چرای کم، آتریپلکس 3ساله با شدت چرای متوسط، آتریپلکس 2ساله قرق، آتریپلکس 8ساله با شدت چرای کم، تاغ 8ساله قرق، گندم دیم، جو آبی و شاهد در قطعه چهار شهریار، تنفس خاک توسط تله‌های قلیایی و از روش اتاقک بسته ساکن اندازه‌گیری شد، بدین منظور نمونه برداری در فواصل زمانی 3 ماهه، در 4 نوبت، به ترتیب در فصلهای تابستان، پائیز، زمستان و بهار و با استفاده از NaOH نرمال صورت گرفت. به این صورت که در هر تیمار سه نمونه اندازه‌گیری و یک نمونه شاهد به مدت 24 ساعت در صحرا قرار داده شدند و پس از انتقال به آزمایشگاه سریعا توسط اسید کلریدریک نرمال تیتر شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده‌های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت و نتایج نشان داد که کاربری‌های متفاوت بر میزان تصاعد کربن از خاک موثر هستند. بیشترین میزان تصاعد کربن در تیمارهای کشاورزی و کمترین مقدار در اراضی تاغکاری 8 ساله قرق و آتریپلکس 18 ساله قرق دیده شد. در تمامی تیمارها میزان تصاعد کربن در فصول مختلف تفاوت دارد بطوری که بیشترین میزان تصاعد در فصل تابستان و کمترین آن در فصل زمستان می‌باشد. کربن متصاعد شده از خاک ارتباط معناداری با رطوبت آن ندارد و به نظر می‌رسد اختلاف تصاعد در فصلهای مختلف مرتبط با دما باشد.

کلیدواژه ها

تصاعد کربن، تنفس خاک، قطعه چهار شهریار، تله قلیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.