بحران های امنیتی اجتماعی و نقش رهبری در مهار آن ها؛ (مطالعه ی موردی وقایع آبان ۱۳۹۸)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بحران و وضعیت های اضطراری، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CMJ-14-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ملیجی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی، دانشکده علوم سیاسی،واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

احمد بخشایش اردستانی

استاد، گروه مسائل ایران، دانشکده علوم سیاسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

اکبر اشرفی

دانشیار، گروه مسائل ایران، دانشکده علوم سیاسی،واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

جمهوری اسلامی ایران در دوره زعامت رهبری حضرت آیت اله خامنه ای (مد ظله العالی) با بحران ها و حوادث فراوانی مواجه بوده است که در این میان بحران آبان ۹۸ یکی از پرچالش ترین بحرا ن هایی بود که از سوی معارضان داخلی و با حمایت و پشتیبانی استکبار جهانی و همراهی و همدستی منافقان بر پیکره نظام جمهوری اسلامی وارد کرد و تبعات زیادی برای جمهوری اسلامی درپی داشت. اما ملت ایران با حمایت و پشتیبانی خود از نظام و با مدیریت و هدایت رهبری معظم انقلاب توانست از این بحران عبور کند. بازخوانی بحران، بررسی و تبیین مدیریت مقام معظم رهبری در مهار بحران مذکور، ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و نتایج حاصل از آن نیز برای ادامه مسیر و پرهیز از خطاهای احتمالی و نیز ارائه الگویی از مدیریت بحران ها مبتنی بر رهبری جامعه اسلامی، می تواند برای مسئولان مفید واقع شود. روش انجام تحقیق به صورت توصیفی و تحلیل محتوا و مضمون و به شیوه ی کیفی می باشد. در پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سوال اصلی هستیم و آن اینکه: حضرت آیت اله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، بحران اجتماعی، امنیتی آبان ۹۸ را چگونه مدیریت و مهار کرد؟ در پاسخ به سوال فوق، با بررسی مولفه های بحران و مدیریت بحران در مباحث نظری، به تحلیل مضمون و محتوای بیانات و مواضع رهبری در بحران مذکور پرداخته شد که یافته های پژوهش حاکی از آن است که رهبری با تکیه بر راهبرد های: «اقناع افکار عمومی»، «بسیج توده های مردمی» و «استفاده از ابزارهای قانونی»، بحران آبان ۹۸ را مدیریت و مهارکردند.

کلیدواژه ها

حضرت آیت اله خامنه ای (مدظله العالی), رهبری, بحران اجتماعی و امنیتی, مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.