شناسایی شکستگی ها در نمودارهای تصویری با استفاده از تکنیک هایآنالیز تصویر به منظور تعیین زون های مناسب ذخیره سازی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مجازی ذخیره سازی زیر زمینی مواد هیدروکربوری
  • کد COI اختصاصی: ICUSH01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جاوید

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران

حسین معماریان

استاد، دانشگاه تهران

بهزاد تخم چی

استادیار، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا آقایی زاده ظروفی

دانشیار، دانشگاه تهران

چکیده

یکی از محل های مناسب جهت ذخیره سازی مواد هیدروکربوری، مخازن کربناته می باشد. با توجه به اینکه سازندهایکربناته شکستگی بالایی دارند و دارای شرایط مناسب جهت ذخیره مواد هیدروکربوری هستند، می توان آنها را جهتذخیره سازی بحساب آورد. مخازن با شکستگی طبیعی در حال برداشت فعلی، پس از اتمام ذخیره می تواند مخزن مناسبیجهت ذخیره سازی باشد. شناسایی شکستگی ها درجنبه های مختلف ذخیره سازی بسیار اهمیت دارد. نمودارهای تصویریابزاری بسیار قوی برای مطالعه شکستگی ها در چاه ها هستند. این نمودارها اطلاعات مهمی را درباره جهتگیری، عمق ونوع شکستگی های طبیعی فراهم می کند. امروزه شناسایی شکستگی ها بر روی این نمودارها، به صورت دستی انجام می گیردکه در صورت نبود تجربه کافی، با خطا مواجه خواهد بود. هدف از مطالعه حاضر، معرفی و به کارگیری یکی از روش هایآنالیز تصویر، به نام مدل شکل فعال، جهت پیدا کردن شکستگی ها، در نمودارهای تصویری می باشد. این روش به صورتخودکار شکستگی های موجود در نمودارهای تصویری را پیدا می کند. نتایج این روش نشان می دهد که الگوریتم مدل شکلفعال، بسیار سریع بوده و نسبت به نویز و ناقص بودن شکستگی در تصویر حساس نمی باشد.

کلیدواژه ها

ذخیره سازی، نمودارهای تصویری، شکستگی، آنالیز تصویر، مدل شکل فعال، مخازن شکسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.