نقش زیباسازی در ارتقاء کیفیت محیط شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی و نقش تکنولوژی در کسب و کارهای نوین
  • کد COI اختصاصی: SETIET02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق بودلائی

گروه گرافیک دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد۱۸ تهران

چکیده

احساس آرامش خاطر، نشاط و وجود حس سر زندگی یکی از نیازهای روحی انسانی و مهمترین شاخص کیفیت فضاست. انبوهی از فضاهای دل مرده، سرد و بی روح در شهرها تحت تاثیر ناهمگونی و آلودگی های بصری مشاهده میشود که به دور از هر گونه زیبایی و مطلوبیت هیچ گونه معنا، مفهوم و عملکردی را القاء نمیکنند. امروزه سیما و منظر شهرها تحت تاثیر این اغتشاشات بصری، چهرهای نا خوشایند و نامطلوب یافته اند که هیچ گونه جذابیت و زیبایی در آنها وجود ندارد. امروزه با شلوغی شهرها و افزایش جمعیت، مشکل "آلودگی بصری" پدیدار گشته است. بی نظمی ها و آشفتگی های مناظر مختلف شهری، همه مولد آلودگی بصری و روانی مردم هستند و تاثیرات نامطلوبی را بر روحیه ی انسان برجای می گذارند. این که ریشه اصلی این ناآرامی ها چیست و چگونه می توان آن را مهار و به آرامش تبدیل کرد، از مسائل مهم زندگی در جوامع انسانی معاصر است که دانش هایی نظیر روانشناسی، جامعه شناسی، شهرسازی و ارتباطات به دنبال راهکارهای مناسب آن هستند. در این میان باتوجه به وجود آشفتگی های بصری فراوان در منظر شهرهای امروزی، شهروندان نیازمند مواجهه با فضاهایی مناسب، زیبا و هماهنگ با محیط خود هستند. گرافیک محیطی بواسطه ارتباط مستقیم خود با ویژگی های کالبدی، بصری و معنایی فضاهای شهری، در ادراک و ارزیابی شهر و محیط های شهری از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد و به عنوان بخشی از هنرهای شهری، نمود عینی احساسات و تفکرات معاصر شهروندان و همچنین زندگی روزمره آن هاست که می تواند تاثیر بارزی در فعال سازی و پویایی فضاهای شهری معاصر داشته باشد. و می توان گفت شهرداری در بزرگترین وظیفه اش می بایست با هدایت و برقراری این نظم با تکیه بر نیرو و اندیشه کارشناسان و متخصصان خود، پایه های چنین محیطی را بنا نهد که در دور جدید مدیریت شهری نیز به این مهم همت گمارده است.

کلیدواژه ها

زیباسازی، ارتقاء کیفیت، محیط شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.