بررسی آزمایشگاهی تاثیر بازشو بر مقاومت برشی پانچ دال های دو طرفه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین سجودی زاده

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضا مرشد

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

استفاده از تعریف سیستم بتن آرمه دال مسطح در درجه اول به دلیل لزوم عبورتاسیسات مکانیکی و الکتریکی صورت گرفت که در آن وجود بازشوها در مجاورت ستون اجتناب ناپذیر بود. وجود بازشوها،مقاومت برشی پانچ دال های تخت را کاهش می دهد. دال مسطح بتن آرمه یک سیستم سازه ای متداول است که به طور گسترده در ساخت ساختمان های مختلف استفاده می شود. از سوی دیگر، استفاده از دالهای مسطح که مستقیما بر روی ستونها قرار دارند، در صورت شکست برشی پانچ، آسیب پذیری آنها را بهویژه درمناطق اتصال دال به ستون آشکار میکند. دراین تحقیق اثر بازشو و قطع آرماتور خمشی در محل بازشو مورد مطالعه آزمایشگاهی قرار گرفته است.براساس مطالعاتانجام شده تعبیه بازشو با ابعادمحدود در حدود ۹ درصدمقاومت برش پانچ راکاهش داد و درصورت قطع آرماتور در محل بازشو،این کاهش مقاومت تا دو برابر افزایش یافت.

کلیدواژه ها

بازشو، مقاومت برشی پانچ، دال دوطرفه، دال تخت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.