بررسی و مقایسه کنترل ترک در روش بست و بند طبق آیین نامه بتن ایران و آمریکا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کسری عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضا مرشد

دانشیار، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

روش بست و بند که برای طراحی و مدل کردن ناحیه آشفته در سازه های بتنی به کار میرود، در سالیان اخیر جایگاه ویژهای در آیین نامه های بتن آمریکا و ایران پیدا کرده است. یکی از موارد مهم و قابل توجه در طراحی به این روش، کنترل ترک در مناطق مختلف است تا از صدمات احتمالی به سازه جلوگیری شود. در این مقاله به بررسی کنترل ترکهای ایجاد شده در عضوهای سازه هنگام طراحی به روش بست و بند طبق آیین نامه های بتن ایران که شامل مبحث نهم مقررات ملی ساختمان و آیین نامه بتن ایران (آبا) که مشابه و برگرفته از آیین نامه بتن آمریکا ACI میباشد پرداخته شده و سپس مبانی کنترل ترک در آیین نامه AASHTO که مورد استفاده آن بیشتر در راه سازی و پلها میباشد و کمتر در ایران مورد استفاده قرار میگیرد، مورد بحث قرار گرفته است. در انتها با مقایسه تفاوتهای مطرح شده در زمینه کنترل ترک طبق آیین نامه های بررسی شده نتایج مورد نظر به بحث گذاشته شده است.

کلیدواژه ها

بست و بند، آشفته، آیین نامه، کنترل ترک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.