تحلیل لرزه ای حالتهای مختلف ترک خوردگی سد بتنی کوینا به روش المان محدود توسعه یافته

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد پیربوداقی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی خوی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

توحید سقافامیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محمدعلی لطف الهی یقین

استاد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران،استادیار، دانشکده فنی و مهندسی خوی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

از جمله سازه های بزرگ مهندسی و با درجه ی اهمیت بسیار بالا، سدها میباشند. در این سازه ها ناشی از زلزله، ترکهایی رخ میدهند که میتوان ند مقدمه ای برای ایجاد معایبی در سازه، کاهش عمر مفید و یا شکست کامل آن گردند. در این تحقیق تحلیل گسیختگی و رشد ترک سد بتنی وزنی کوینا با وجود ترک اولیه در موقعیت متفاوت بر مبنای روش المان محدود توسعه یافته مدلسازی و تاثیر آن در عملکرد لرزه ای این سازه مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد در حالت کلی رشد ترک باعث کاهش تغییرمکان سد در جهت افقی و قائم و همچنین تنش در بدنه سد میشود. ترک اولیه بالادست در طی زمان ۷۶/۱ ثانیه و ترک پایین دست در طی زمان ۲۸/۱ باعث گسیختگی بدنه سد میشود. بنابراین سرعت رشد ترک پایین دست بیشتر از ترک بالادست میباشد. همچنین بخاطر جهت گیری عمودی ترک پاییندست، عمق بیشتری از بدنه تحت خرابی قرار میگیرد. ترک خوردگی پایین دست، سپس میانه بالادست و بعد بالادست به ترتیب بحرانی تر و خطرناک تر میباشند. رشد ترک بالادست زودتر از ترک پایین دست و ترک پایین دست زودتر از ترک میانه بالادست صورت میگیرد.

کلیدواژه ها

رشد ترک، ترک خوردگی، مدلسازی عددی، نرم افزار آباکوس، سد کوینا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.