کاربرد مدل بست و بند در طراحی یک سازه با ناپیوستگی هندسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE06_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرشد

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

طیبه یوسفی قلعه سلیمی

دانشجوی دکتری سازه، گروه مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

روش بست و بند ابزاری برای تجزیه، تحلیل و طراحی اعضا یا قسمتی از اعضای سازه های بتنی میباشد که در این مقاله برای تحلیل و طراحی یک سازه دارای ناپیوستگی هندسی در نظر گرفته شده است. این روش در آیین نامه های مختلف مثل ] AASHTO۱[، ACI ] ۳۱۸-۰۸۲[ و ] BS ۸۱۱۰۳[ گنجانده شده است. مدلهای بست و بند یک روش منحصر به فرد نیستند وکاملا وابسته به شهود یا تخصص طراح دارد. به طور خاص از این روش برای طراحی نواحی آشفته D استفاده میشود که در این نواحی توزیع تنش غیرخطی میباشد. به همین دلیل مدل بست و بند برای طراحی سازه های دارای ناپیوستگی هندسی و ناپیوستگی در بار روش مناسبی است. مدل بست و بند (خرپایی) در گذشته با موفقیت توسعه یافته و مورد استفاده قرار گرفته است. از سال ۹۱۰۲ اثرات محصوریت سه بعدی در آیین نامه] ACI ۳۱۸۴[ اعمال شده است. در این مقاله نیز یک سازه دارای ناپیوستگی هندسی با مدل بست و بند بر اساس آیین نامه جدید (ACI ۳۱۸-۱۹) تحلیل و طراحی میگردد.

کلیدواژه ها

روش بست و بند، مدل خرپایی، سازه با ناپیوستگی هندسی، ناحیه آشفته تنش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.