شناسایی و تحلیل فضایی(جغرافیایی) کانون های جرم خیز شهرستان فومن (مطالعه موردی جرایم مرتبط با مواد مخدر)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، علوم انسانی و رفتاری در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICHMB05_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 443
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
چکیده
امروزه با گسترش شهرنشینی و افزایش رفتارهای ناهنجار اجتماعی و از همه مهمتر وقوع جرایم مرتبط با مواد مخدر مشکلات پیچیده ای در شهرها برای شهروندان به وجودآورده است.یکی از مهمترین جرایم شهری تولید،توزیع و مصرف مواد مخدر است و متاسفانه این ناهنجارهای اجتماعی موجب افزایش جرایم شرارت، مفاسد اجتماعی، سرقت، ناامنی در شهرها شده است. هدف از این پژوهش تحلیل و شناسایی فضایی الگوهای پراکندگی رفتارهای مجرمانه در مراکز جرم خیز مرتبط با مواد مخدر شهرستان فومن است. تا دستیابی به هدفهایی به منظور پیشگیری از جرایم و افزایش و ارتقاء کیفیت سطح زندگی شهروندان در مناطق جرم خیز فراهم گردد. روش پژوهش تحلیلی و تطبیقی است و از نوع هدف کاربردی می باشد. برای شناسایی و تحلیل الگوهای فضایی توزیع جرایم در شهرستان از آزمون مرکز متوسط، بیضی انحراف معیار، آزمون خوشه بندی وشاخص نزدیکترین همسایه و تخمین تراکم کرنل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی جرایم مرتبط با مواد مخدر است که در دوره زمانی یک ساله از فروردین تا اسفندماه سال ۱۴۰۰ در محدوده قانونی شهرستان فومن به وقوع پیوسته است. نتیجه پژوهش توزیع جرایم درمناطقی که از بافت قدیمی و تراکم جمعیت برخوردار است در بخش مرکزی فومن خیابان آیت الله کاشانی،خیابان شهید بهشتی (سنگ بیجار) مهمترین کانون وقوع بزهکاری در ارتباط با جرایم مواد مخدر می باشد و همچنین ارتباط مستقیم جمعیت در مرکز دهستان ها، محله کلده-زیده ،یاداوران و بازار گوراب پس و شهر ماکلوان با نرخ وقوع بزهکاری از نوع موادمخدر رابطه مستقیم دارد و الگوی فضایی جرایم از نوع الگوی خوشه ای و متمرکز پیروی می کند.کلیدواژه ها
کانون جرم خیز،تحلیل فضایی،جرایم مرتبط با مواد مخدر،شهرستان فومنمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.