عفونت ادراری در زنان باردار : چالشی در میکروبیولوژی بالینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دانشور

گروه میکروبیولوژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

محمدمهدی صلبی

گروه میکروبیولوژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: عفونت ادراری در دوران بارداری نسبتا شایع است. در واقع رشد تدریجی جنین می تواند با فشار به مثانه ودستگاه ادراری، زمان و فضای مناسب برای تکثیر باکتری ها را فراهم کند. همچنین تغییرات فیزیکی در بارداری، منجر به بزرگی مجرای ادرار ، افزایش حجم مثانه و تجمع ادرار بیشتر در مجرای پیشابراه می گردد. .ترشح هورمون پروژسترون نیزباعث کاهش قدرت ماهیچه های میزنای ، گشاد شدن آنها و در نتیجه کاهش جریان ادرار خواهد شد. چنانچه عفونت ادراریدرمان نشود با اختلال در عملکرد کلیه ها ، مخاطراتی برای مادر و جنین دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع عفونت ادراری در زنان باردار از جهت اهمیت ویژه آن انجام شد.روش کار:اطلاعات این مطالعه ی مروری با استفاده از پایگاه های علمی شامل: Pubmed, Scopus, SID Medline و Google scholar جمع آوری گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مقالات مورد بررسی در خاور میانه ، نمونه های ادرار از زنان باردار با علامت و بدون علامت اخذ شده بود و نتایج با تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS وبا استفاده از آزمون های آماری کروسکال والیس و مجذور کای انجام شده بود. سطح معنی دار کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شده بود.نتایج: از ۴۳ تحقیق مورد بررسی در پنج سال اخیر به طور میانگین ،۱۳ /۵۲درصد زنان باردار عفونت ادراری داشتند. از میان متغیرهای مورد بررسی, طبقه اجتماعی-اقتصادی متوسط به پائین((P=۰/۰۳ و فاصله از بارداری قبلی کمتر از ۴ سال (P=۰/۰۱) مهم ترین عوامل خطر ابتلا به عفونت ادراری در زنان باردار تعیین گردید.نتیجه گیری:عفونت دستگاه ادراری در زنان باردار درسطح جهانی طبق گزارشات اخیر سازمان بهداشت جهانی تا ۹در صدافزایش پیدا کرده است. درمان آنتی بیوتیکی ممکن است خطر ابتلا به عفونتهای کلیوی در زنان باردار و شانس تولد زودرس کودک یا تولد با وزن کم موقع زایمان راکاهش دهد. لیکن به دلیل وجود شواهدی با قطعیت پائین، نتیجهگیری دشوار بوده و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

کلیدواژه ها

عفونت دستگاه ادراری، خاور میانه، زنان باردار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.