عفونت های بعد سوختگی: یک چالش بالینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه افتخاری نسب

گروه میکروبیولوژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران گروه زیست شناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

فاطمه جاهدی جوزچال

گروه میکروبیولوژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

زهرا کمائی

گروه میکروبیولوژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: ابتلاء بیماران به سوختگی به دلیل از بین رفتن سد دفاعی آنها (پوست) منجر به ضعف شدید سیستم ایمنیمیشود که ممکن است احتمال ابتلاء به عفونت را افزایش داداه و منجر به مرگ و میر شود. علایم و نشانه های زخم های سوختگی که دچار عفونت شده اند ایجاد تب در افراد است و سوختگی های سطحی معمولا تب پایین، کمتر از یک روز رخمی دهد ولی در سوختگی های عمیق معمولا تب بالا می باشد و بعد از ۲۴ ساعت افزایش می یابد زیرا عفونت باکتراییافزایشی است.زخمهای ناشی از سوختگی، محیط مناسبی برای رشد گونه های مختلف باکتری ها به شمار می روند که عواملی مانند سن، عمق و وسعت سوختگی می توانند بر این عفونت ها تاثیر داشته باشند. سودوموناس ائروژینوزا سومین علت عفونت بیمارستانی و دومین علت عفونت زخم سوختگی است. بامصرف بالینی آنتی بیوتیک ها، شیوع سودوموناس ائروژینوزا بیمارستانی مقاوم به چند آنتی بیوتیک در سراسر جهان افزایش یافته به طوریکه یک مشکل جدی در مدیریت بیمارستان ها می باشد و کنترل شیوع این ارگانیسم های مقاوم، اغلب مشکل است . بنابراین کنترل عفونت های بعد سوختگی مقاوم به آنتی بیوتیک ها نقش مهمی در بهبود وضعیت بیماران دارد.که هدف اصلی این مطالعه بوده است..روش کار: ااطلاعات این مطالعه مروری با استفاده از از پایگاه های علمی SID، Scopus، Pubmed، Medline و google scholar در سطح نحقیقات انجام شده در ایران با بررسی ۳۴ مقاله جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: در طی مطالعات انجام شده و طبق اطلاعات بدست آمده از مراکز سوختگی ، اکثرا جدایه های تایید شده از سوختگی ها، سودوموناس ائروژینوزا بوده است. در بررسی متغیرها، به طور نسبی میزان ابتلاء مردان بیشتر از زنان بوده که اکثر این جراحات ناشی از آتش بوده است. همچنین بروز عفونت های ثاتویه باکتریایی در محدوده سنی ۲۱ تا ۴۰ سال و با درصد سوختگی ۱۶ تا ۳۰ درصد بوده است. به طور نسبی ، درمان آنتی بیوتیکی سوختگی های با درجه ۳ ، با سفیکسیم و سیپروفلوکساسین با مقاومت و شکست درمانی کمتری مواجه بوده است.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که گسترش سودوموناس ائروژینوزای مقاوم به دارو در بخش سوختگیبیمارستانهای ایران بسیار زیاد است لذا استفاده از آنتی بیوتیک های موثرتر جهت قطعیت درمان و یا جایگزینی با ترکیبات ضد باکتریایی موثر به کنترل بهتر عفونت در بیماران سوختگی کمک می کند.

کلیدواژه ها

عفونت سوختگی ، مقاومت آنتی بیوتیکی ، باکتری ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.