بررسی نقش باکتریوسین ها در بیوتکنولوژی دارویی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله سادات عافیت

دانشجوی کارشناسی زیست فناوری، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، مشهد، ایران

حامد رامیار

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: در سالهای اخیر باکتریوسینها به عنوان نگهدارنده های طبیعی در صنایع غذایی و دارویی و امروزه به عنوانجایگزینی برای آنتی بیوتیکهای شیمیایی در درمان عفونتها اهمیت پیدا کرده اند. . باکتریوسین ها ترکیبات پپتیدی ضدمیکروبی هستند که بوسیله تعداد زیادی از باکتری ها ازجمله باکتری لاکتیک اسید تولید می شوند.. باتوجه به اثرات برجسته باکتریوسین ها در این پژوهش به بررسی اثر و کاربرد باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری های لاکتیک اسید پرداخته شده است.مواد و روشها: برای استخراج باکتریوسین، محلول رویی بوسیله سانتریفوژ محیط کشت مایع بدست آمد. اثر ضدمیکروبیمحلول رویی جدایه های لاکتوباسیل بر علیه ۱۰ سویه پاتوژن میکروبی بوسیله آزمایش Well Diffusion Assay بررسی شد. فعالیت آنتاگونیسمی طی آزمایشAgar Spot Test بررسی شد.نتایج: در این تحقیق،از ۲۸ سویه باکتری اسید لاکتیک جدا شده صرفا ۱۷ جدایه مواد شبه باکتریوسین تولید نمودند. .بزرگترین قطر هاله عدم رشد بوسیله عصاره سویه ch۵ بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس به اندازه ۲۰ میلی متر و کمترینهاله عدم رشد بوسیله سویه d۹ برعلیه انتروباکتر ائروژنز به اندازه ۱ میلی متر بدست آمد. بیشترین فعالیت در pH برابر با ۵/۵ - ۶/۵ و دوره انکوباسیون ۴۸ ساعت در دمای ۲۵ - ۳۰ درجه سلسیوس, بدست آمد. فعالیت ضدمیکروبی محلول رویی خالص شده با آنزیم کاتالاز ثابت، ولی طی تیمار با آنزیم های پروتئاز مانند پپسین از بین رفت.نتیجه گیری: در راستای تحقیقات دیگر، با توجه به پتانسیل بالا و قدرت ضذمیکروبی باکتریوسین ها بر روی پاتوژن هایباکتریایی می توان از آنها به عنوان آلترناتیو های دارویی و پزشکی استفاده نمود. لیکن نیاز به تعیین دقیق شرایط موثر در تولید و هزینه باکتریوسین های کاربردی می باشد.

کلیدواژه ها

باکتریوسین، بیوتکنولوژی دارویی، میکرو ارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.