نقش پیلی مایکوباکتریوم توبر کلوزیس در ایجاد عفونت انسانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کردکتولی

گروه زیست شناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

حمیدرضا پردلی

گروه زیست شناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: سل همچنان مخرب ترین عامل باکتریایی مرگ و میر انسان است و با وجود بهبود تشخیص، نظارت و رژیمهای درمانی، بروز سل سالانه افزایش می یابد. بسیاری از باکتریهای بیماریزا همچون مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، اندامکهای چسبنده پلیمری به نام پیلی یا فیمبریه تولید میکنند که به پاتوژنیسبته آنها کمک می کند. در دهه های اخیر مشخص شده است که این باکتری ، دو نوع پیلی (کورلی و پیلی تیپ ( ۴ ایجاد می کند.. هدف از این تحقیق نقش پیلیمایکوباکتریوم توبرکلوزیس در حدت بیماریزایی آن بود .موارد و روش کار: ااطلاعات این مطالعه مروری با استفاده از از پایگاه های علمی SID، Scopus، Pubmed، Medlineو google scholar جمع آوری گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: نقش هر دو پیلی بویژه پیلی شبه کورلی (MTP) با ردیابی آنتیبادیهای IgG موجود در سرمهای به دست آمده از بیماران مبتلا به سل فعال، تایید گردید. اتصال و چسبندگی پیلی های مربوطه به لامینین پروتئین ماتریکس خارج سلولیتحت کنترل آنتی ژنیک در شرایط آزمایشگاهی نیز اثبات شده است.تحقیقات بیانگر آن است که جهش یافته های ایزوژنیک،توانایی تولید پیلی را در شرایط آزمایشگاهی از دست داده و قابلیت اتصال شان به لامینین کاهش یافته است.نتیجه گیری: پیلیMTP مایکوباکتریوم توبرکلوزیس به کلونیزاسیون و ورود باکتری بر روی سلول های اپیتلیال انسانی کمک می نماید. علاوه بر این، بیماران سل حاوی آنتی بادی هایی برای آنتی ژن پیلی هستند که نشان دهنده تولید پیلی در داخل بدن می باشد. با این حال، MTP بر پاسخ های سیتوکینی سلول های اپیتلیال آلوده به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس تاثیر نمی گذارد.

کلیدواژه ها

پیلی، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، پاتوژنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.