گیاهان دارویی مورد استفاده در طب عامیانه مردم روستای لیوان شرقی و غربی استان گلستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین عسکری

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان

نفیسه عسگری

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان

اکرم ثناگو

هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد گرگان

لیلا جویباری

استاد دانشگاه علوم پزشکی گلستان

چکیده

مقدمه و هدف : انسان از منابع موجود در محیط در جهت ایجاد تعادل بین سلامت و بیماری خود استفاده می کند . طب عامیانه متشکل از اعتقادات، باورها و خرافاتی است که در فرهنگ آن جامعه نهفته است. پژوهش در طب عامیانه از اهمیتویژه ای برخوردار است . استفاده از گیاهان دارویی بخش اعظمی از طب عامیانه را در بردارد . هدف از این مطالعه معرفی گیاهان دارویی مورد استفاده در طب عامیانه مردم روستای لیوان شرقی و غربی استان گلستان می باشد .روش کار: این مطالعه با رویکرد کیفی در سال ۱۴۰۱ به روش نمونه گیری هدفمند برروی ۱۶ سالمند و درمانگر محلیروستای لیوان غربی و شرقی استان گلستان که تجربه استفاده از طب عامیانه را داشتند مصاحبه بعمل آمد و داده های مرتبطبا گیاهان دارویی به روش تحلیل محتوی مورد تجربه و تحلیل قرار گرفتیا فته هاجوشانده: میوه گیاه ولیک برای درمان بی خوابی و درد قلبی و زغال میوه آن برای معالجه درد شکم و اسهال ،گیاهموره(گندواش) برای درمان درد گوش و چرک گلو ، گیاه پیلم یا پلم برای درمان درد و ورم مفاصل و بهبود زخم.، گیاه گزنه برای درمان چرک و التهاب گلو و درمان سنگ کلیه و از روغن آن برای کاهش درد استخوان استفاده می شد. شیره درخت انجیر زخم ها را سریعا التیام می بخشد. جوشانده برگ های انجیر برای درمان یبوست . ریشه زرشک در تسکین درد مفصل ،از دمنوش گیاه وله گوش، برای بهبود عفونت های بدن وبرطرف کننده درد دندان استفاده می شودنتیجه گیری : نتایج این مطالعه بیانگر این است که طب عامیانه مردم این روستا غنی از گیاهان دارویی می باشد .جا دارد تا دیر نشده این گنجینه ثبت شود . این یافته ها برای برنامه ریزان سلامت و پژوهشگران نیز قابل استفاده خواهد بود .

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی ، طب عامیانه ، روستای لیوان استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.