بررسی تاثیرات پروژه های عمرانی بر محیط زیست
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
- کد COI اختصاصی: CBCFM01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
چکیده
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۲روز پنجم ژوئن را روز محیط زیست نامید. حال با تبیین محیط زیست قدر و منزلت آن و اهمیت و ضرورت جلوگیری از تخریب آن را درمی یابیم. ناگفته پیداست انسانها از پیدایش با طبیعت سروکار داشتهاند و همواره سعی درمهار کردن تخریب آن داشته اند. انسان بدوی بعلت تماس مستقیم با طبیعت تاثیر کمتری بر آن گذاشتهاست. اما این وضعیت در طول تاریخ دستخوش تغییرات ریشه ای شده است و انسان به موازات نیازهای خود به دگرگونکردن محیط زیست و شکل بخشیدن به آن مبادرت ورزید. این تغییر محیط تا آنجا پیش رفت که انسان امروزی، نقش بسیار مهمی در نابودی محیط زیست دارد. برای اولین بارکارشناسان انگلیسی در دهه۱۹۲۰ تعریف مستقلی از محیط زیست داشتند. اما تا قبل از دهه ی ۱۹۶۰عمدتا مردم و حتی تحصیلکرده ها محیط زیست را با طبیعت مترادف دانسته و بر این باور بودند که محیط زیست تنها به طبیعت و حیات وحش اطلاق میشود. با گذر زمان مسئله محیط زیست چنان با زندگی انسان ها عجین شد تا آن جا که در سال ۱۹۷۲ بیش از۳۰۰ کتاب در مورد محیط زیست درآمریکا به نگارش درآمد و دردهه های پایانی قرن بیستم متخصصین محیط زیست، شهرسازی و جامعه شناسی تلاش نمودند تعریف جدی و روشن تری برای آن پیدا نمایند و بدین منظور کنفرانسها و سمینارهای کشوری و جهانی برپا نمودند. برای رسیدن به نقطه نظرهای مشترک در مورد حفظ محیط زیست شبکه ای از نهاد های بین المللی ایجاد شده است و قراردادهایی دراین زمینه به امضاء اکثر کشورها رسیده است. در این مقاله به تعریف علم مهندسی عمران و وابستگی محیط زیست به رشته های عمران و مهندسی محیطزیست پرداخته شده است. در این مقاله کوشش خواهد شد که به تاثیرات منفی پروژه های عمرانی که بدون ارزیابی زیستمحیطی اجرا میشود پرداخته، همچنین با ارائه راهکاری مناسب تاثیرات منفی پروژه های عمرانی را بر محیط زیست، کاهشدهیم.کلیدواژه ها
برنامه ریزی زیست محیطی، پروژه های عمرانی، آلودگی هوا، آب های زیرزمینی، زندگی شهریمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی در مدیریت و بهرهبرداری قنات مزویرآباد، مهریز، یزد
- Inhibitory Activity of Oliveria decumbens Essential Oil on Staphylococcus aureus Biofilm and Planktonic Cells
- Evaluation of Anti-leishmanial Effect of Selenium Nanoparticles on Leishmania major Promastigotes In Vitro
- Prevalence and Molecular Mapping of Multidrug-resistant Mycobacterium tuberculosis in Sokoto, North-Western Nigeria
- Viral Gastroenteritis Prevalence in Iranian Pediatric Population: A Systematic Review
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.