آیا مایع آمنیوتیک انسانی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مولد زرد زخم اثر ضد باکتریایی دارد؟

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی
  • کد COI اختصاصی: CBCFM01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه نصیری

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی ، واحد آمل، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

چکیده

اهدف: زرد زخم یک نوع درماتیت عفونی و بیماری پوستی شایع است که کنترل برخی از انواع آن بسیار دشوار بوده و می تواندخطرات جدی به خصوص در کودکان به دنبال داشته باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضد باکتریایی ترکیب بیولوژیک مایع آمنیوتیک زنان باردار بر رشد سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به دارو جدا شده از کودکان مبتلا به زرد زخم بود.موادو روش ها: ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس از کودکان مشکوک به زرد زخم جمع اوری و با استفاده از تست های میکروبیولوژیکی و بیوشیمیایی شناسایی شدند . جهت تعیین حساسیت دارویی از روش کربی-بائر طبق دستورالعمل M۱۰۰-S۲۵ (۲۰۱۵) استفاده شد. اثر ضد باکتریایی و مقایسه غلظت های متفاوت مایع آمنیوتیک جمع آوری شده از زنان باردار بر روی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به دارو به روش انتشار دیسک انجام پذیرفت .یافته ها: از مجموع ۳۵ درصد ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس، ۸۸ درصد آنها به انتی بیوتیک های تیکوپلانین و ونکومایسین با نرخ برابر((%۸۸ حساسیت نشان دادند در حالیکه %۶۵ جدایه ها به آنتی بیوتیک معمول درمان (پنی سیلین) با فراوانی %۶۵ مقاومت نشان دادند. در کنترل بیولوژیک ۶۴ درصد جدایه های مقاوم به دارو نسبت به مایع آمنیوتیک حساسیت داشتند. نتایج آنالیز واریانس نشان داد بین غلظت مایع امنیوتیک و قطر هاله عدم رشد باکتری رابطه معنی داری وجود دارد.((P< ۰/۰۱نتیجه گیری: اثر ضد باکتریایی مایع آمنیوتیک درجدایه های استافیلوکوکوس اورئوس که به درمان زرد زخم مقاومت نشان داده بودند دیده شد بنابراین به عنوان یک بیوکنترل طبیعی جهت درمان این عفونت شایع پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

مایع امنیوتیک، زردزخم، مقاومت دارویی، استافیلوکوکوس اورئوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.