بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سامانه اطلاعات حسابداری مناطق مختلف شهرداری های شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در مدیریت، حسابداری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF08_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره گلخنی

کارشناس مالی و اقتصادی شهرداری منطقه هفت شهرداری شیراز، شیراز، ایران

حکیمه الهی منش

رییس اداره مالی و اقتصادی شهرداری منطقه هفت شهرداری شیراز، شیراز، ایران

چکیده

شفاف سازی اطلاعات مورد ارائه به استفاده کنندگان از جمله، شهروندان، شورای شهر و مقامات ذیصلاح یکی از وظایف اصلی شهرداری ها است بدین منظور برقراری یک نظام گزارشگری مالی مطلوب برای ایفای مسئولیت پاسخگویی شهرداری ها الزامی است. اطلاعات مالی توسط گروه های مختلف برای مقاصد گوناگون بکار گرفته می شوند. شورای شهر، مردم و مسئولین دستگاه های دولتی مرتبط با شهرداری ها از استفاده کنندگان عمده گزارشات و سامانه مالی شهرداری ها می باشند که پاسخگو یا عدم پاسخگو بودن این سامانه به استفاده کنندگان، نشانگر وضعیت این سامانه هاست. سامانه مناسب از اجزایی تشکیل می شود که زنجیروار عمل می کنند و کارکرد نامناسب هرجزء این زنجیر می تواند عملکرد کل نظام گزارشگری مالی را با مشکل روبروکند. بدیهی است طراحی و به کارگیری یک نظام مناسب گزارشگری نیازمند دانش و تجربه کافی و مناسب است، که به نظر میرسد هم اکنون در شهرداری های مناطق مختلف شیراز با مشکلاتی روبرو است. برای پاسخ به این ضرورت باید برنامه های مطالعاتی کوتاه مدت و بلند مدتی به منظور فراهم نمودن زمینه های لازم برای تدوین چهارچوب نظری و کلانشهرداردهای حسابداری و گزارشگری مالی دولتی صورت پذیرد. در این پژوهش به بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سامانه اطلاعات حسابداری مناطق مختلف شهرداری های شیراز توسط تحلیل سلسله مراتبی پرداخته شده است. در همین راستا نتایج حاصل از آزمون فرضیات بعد از تجزیه و تحلیل و مشاهدات به شرح زیر حاصل شد: ۱.سامانه تامین اعتبار شهرداری های کلان شهر شیراز فاقد توانایی کنترل هزینه های برنامه، طرح ها و پروژه های مصوب سالانه است. ۲.سامانه حسابداری دولتی مورد استفاده در گزارشگری مالی شهرداری های کلان شهر شیراز فاقد توانایی گزارشدهی صورت های مالی به نحو مطلوب است و نهایتا ۳.سامانه خزانه داری شهرداری های کلان شهر شیراز فاقد قابلیت لازم مورد انتظار از یک سامانه دریافت و پرداخت مطلوب وجوه است.

کلیدواژه ها

حسابداری شهرداری، پرداخت عوارض نوسازی و عمران شهری، کیفیت خدمات شهری، شهروندان شیراز، آزمون فرضیات فریدمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.