نگاهی به فرایندهای کنترل هزینه و معرفی جایگاه آن در مدیریت پروژه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت ساخت
- کد COI اختصاصی: CCEM02_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1459
نویسندگان
دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک
دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک
عضو هیئت علمی و مدیر گروه اقتصاد پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص
چکیده
پروژه های عمرانی در نظام اقتصادی و بودجه بندی کشور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هر ساله بخش عمده ای از درآمدهای ملی کشور ما صرف سرمایه گذاری در طرح های عمرانی و امور زیربنایی می گردد. اما به علت مسائل و مشکلات متعدد پیش آمده معمولا این پروژه ها با صرف هزینه ای بیش از هزینه مصوب آنها به انجام می رسند. از علل صرف هزینه های بیش از بودجه مصوب می توان به مسادلی از قبیل : برآوردهای غلط از منابع و هزینه مورد نیاز برای انجام کار ، ضعف در برنامه ریزی کنترل هزینه و بودجه بندی فعالیت های پروژه ، ضعف در کنترل عملکرد هزینه ای پروژه و بطور کلی ضعفدر مدیریت و کنترل هزینه پروژه بر شمرد . در این نوشتار کوشش بر آن است که ضمن آشنایی با ادبیات موضوع چارچوب کلی فرآیندهای کنترل هزینه معرفی گردد و ضمن معرفی مفاهیم کلیدی کنترل هزینه به بررسی جایگاه این فرایند در مدیریت پروژه پرداخته شود. بدین ترتیب ضمن استفاده کارآمد از بودجه و کاهش هزینه در پروژه های عمرانی ، بیتوان پیش بینی نزدیک به واقعیت در مورد بودجه تخصیص داده شده به پروژه داشته و در هر زمان از دوره ساخت بتوان به سوالات طرح شده در چارچوب کنترل هزینه پروژه پاسخ داد.کلیدواژه ها
مدیریت پروژه ، مدیریت هزینه ، کنترل هزینه ، فرایند کنترل هزینهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.