طراحی مدل بهبودیافته فرایند تدارکات الکترونیکی با استفاده از روش سیستم داینامیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پویایی شناسی و تفکر سیستمی
  • کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا راضی زاده

دکتری مدیریت بازاریابی بین الملل، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران

منیژه حقیقی نسب

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران

آمنه خدیور

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران

مژگان خرمی

دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران

چکیده

علی رغم اینکه چند دهه است که شرکت های کشتیرانی مهم دنیا از پدیده تدارکات الکترونیکی استفاده می کنند، اما هنوز برخی از شرکت ها از روش سنتی اقدام به تامین سفارشات خود می نمایند. مقاله حاضر با هدف ارائه یک مدل بهبود یافته برای فرایند تدارکات الکترونیکی در یک شرکت کشتیرانی، تدوین شده است. در این مطالعه برای بررسی شکاف بین فرایند تدارکات سنتی موجود و الکترونیکی مطلوب از روش پویایی سیستم استفاده شده است. برای شبیه سازی فرایند تدارکات از نرم افزار Vensim استفاده شده است. برای بدست آوردن متغیرهای اثرگذار بر فرایند به مدت ۱ سال درخواست سفارش از کشتی به شرکت تامینکننده به دو صورت سنتی و الکترونیکی بررسی شد. بعلاوه از نظرات ۸۷ نفر از کارشناسان شرکت در واحد تدارکات برای استخراج نمودار جریان استفاده شد. به دلیل الکترونیکی شدن تدارکات، زمان پردازش، تصمیم گیری و خرید و در نتیجه فرایند انجام سفارشات کوتاهتر خواهد شد. مقایسه انواع هزینه های عملیاتی، هزینه های مدیریتی، هزینه سفارش و هزینه کل در مدل شبیه سازی شده نشان می دهد که در صورت پیاده سازی تدارکات الکترونیکی در شرکت کشتیرانی، فرایند به سمت بهینه شدن پیش خواهد رفت که سبب کاهش در هزینه ها و زمان انجام عملیات بطور موثری خواهد گردید.

کلیدواژه ها

تدارکات سنتی، تدارکات الکترونیکی، پویایی سیستم، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.