حسابرسی مستقل در سازمان ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF14_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم کیانی

کارشناس حسابداری ، دانشگاه پیام نور واحد نهاوند

محمد فیروزآبادی

کارشناس حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نهاوند

چکیده

پس از انقلاب صنعتی و ایجاد شرکتهایی با سهامداران بسیار و سرمایه هنگفت، جدایی سهامداران و مدیران، مسئلهای جداییناپذیر از فعالیتهای اقتصادی شد. این مسئله در عصر جهانی شدن سرمایه و ایجاد شرکتهای سهامی چندین هزار سهامداری که ممکن است در یک کشور نباشند تشدید شده است. به دلایل این جدایی، سهامدارات و صاحبان شرکتها برای مطمئن شدن از حفظ ثروت آنها و انجام امور شرکت براساس اهداف مشخص شده که مهمترین آنها افزایش ثروت مالکان است به فکر رفته اند که سرانجام به بهترین و کم هزینه ترین روش ممکن، یعنی مراجعه به اشخاص مستقل، کار آزموده و امین به اسم حسابرس مستقل منتهی شد. حسابرسی مستقل به حسابرسی گفته میشود که توسط افراد یا شرکتهایی مستقل و به صورت حرفهای اقدام به ارائه خدمات حسابرسی میکنند. معمولا این افراد از جانب مدیران شرکتها فراخوانی میشوند و در قالب یک قرارداد اقدام به حسابرسی مالی یک مجموعه میکنند. این پژوهش با استفاده از روش اسنادی و کتابخانه ای به بررسی ادبیات حسابرسی مستقل در سازمان ها پرداخته است. در بخش نتیجه گیری نیز موارد ذیل به دست آمد: حسابرس مستقل شخصی است که در مقابل انجام خدمات حسابداری و حسابرسی، دستمزد دریافت می کند. همکاری در افکار و نظرات بین حسابرسان، باعث پیشرفت در این حرفه شده است. معمولا تعدادی از حسابداران و حسابرسان، موسساتی را تاسیس می کنند و حسابداران و حسابرسان به صورت مستقل، حسابرسی شرکت ها را بر عهده می گیرند. ضرورت استفاده از حسابرس مستقل: تفکیک مالکیت از مدیریت در وادهای اقتصادی سهامی عام، تنوع و پیچیدگی رخدادها و فعالیتهای مالی در وادهای اقتصادی سهامی عام، اطلاعات و گزارشات مالی توسط افراد غیر از استفاده کنندگان از اطلاعات ذکر شده تهیه میشود. در واحدهای اقتصادی سهامی عام منافع مالی عامه سهامداران مطرح میشود. الزامی است که حسابرسان مستقل ادای مالی مدیران واحدهای ذکر شده را بررسی و نسبت به آنها اظهار نظر میکنند.

کلیدواژه ها

حسابرسی، حسابرسی مستقل، حسابرسی سازمان، حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.