مبانی سبک زندگی سالم در روانشناسی و اسلام

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC11_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی سبحانی

کارشناسی الهیات

مهدی علیپور

کارشناسی ادبیات عرب

رضا ایوبی

کارشناسی ادبیات فارسی

عبدالجلیل پاسالاری فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

چکیده

دین در گام نخست با ارائه جهانبینی و ایدئولوژی ویژهای زیربنای شکلدهی به زیست دیندارانه را میسازد. در مرحله بعددین با ارائه آداب و دستورالعملهای خاصی برای همه ابعاد زندگی انسان در حقیقت به دنبال شکلدهی به نوع خاصی از زیست انسانی است. دستورالعملهای اخلاقی و حقوقی و فقهی دین، در واقع به منظور ارائه الگویی از زیست دینی و خداپسندانه است. دستورالعملهایی که در حوزه پوشش، خوراک، آرایش، رفتار با خانواده، رفتار با همسایگان، رفتار با همکیشان و غیر همکیشان و تعاملات و ارتباطات بین الادیانی و بین المذاهبی در دین مطرح شده است همگی برای ساختن سبک زندگی دینی است. شکی نیست که سبک زندگی هر فرد و جامعه ای متاثر از نوع باورها (جهانبینی) و ارزشهای (ایدئولوژی) حاکم بر آن فرد و جامعه است. جهانبینی مادی و ارزشهای لذت گرایانه و سودمحورانه طبیعتا سبک زندگی خاصی را پدید می آورند تردیدی نیست که صورت زندگی کنونی ما تنها شکل ممکن و بهترین شکل موجود برای زندگی نیست. برخی از بخشهاییکه ما آن را جزء ضروریات میدانیم در گذشته ای نه چندان دوراصلا وجود نداشته است. بیگمان اشکالاتی در صورت زندگی کنونی ما هست که با برطرف کردنش معضلات فراوانی حل خواهد شد و نیز جای برخی بخشها در زندگی ما خالی است که بودنش زندگی ما را بسیار بهتر میکند. بودن و نبودن یک بخش در زندگی ما، به عالمی بر میگردد که برای خود ساخته ایم، پاسخهای بنیادی ما به تعریف سعادت و انسان، و تلقی ما از مبدا و مقصد و تصمیمهای اجتماعی بشر در این دوره از حیات، مجموعه ای از امکانها و عدم امکانها ایجاد کرده که به ما اجازه نمیدهد به راحتی هر انتخابی داشته باشیم.

کلیدواژه ها

جهان بینی ، ابعاد زندگی ، سعادت ، سبک زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.