اقدامات پزشکی و پرستاری لازم در مصرف کنندگان اکستازی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مواد روان گردان
  • کد COI اختصاصی: RCPSYSUB01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 968
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی قاسمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

معصومه شکری

کارشناس پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

زهرا ابراهیم آبادی

کارشناس پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

یکی از مشهورترین مواد اعتیاد آور امروزی اکستازی می باشد. این دارو در سال های اخیر وارد بازار کشور ما شده و به دلیل خاصیت انرژی بخشی و نشاط آوری و به علت عدم آگاهی از اثرات سوء آن، طرفداران زیادی را به خود جلب کرده به طوری که امروزه یکی از مشکلات مهم اجتماعی می باشد. تا کنون تحقیقات زیادی در مورد فارماکولوژی، اثرات و عوارض، تاریخچه و چگونگی شیوع و روانشناختی فرهنگی و اجتماعی آن انجام شده، ولی متاسفانه کار علمی و دقیقی در مورد مراقبت های درمانی در مصرف کنندگان اکستازی انجام نشده است لذا پژوهش حاضر به این مهم پرداخته است. پژوهش از نوع توصیفی- تطبیقی می باشد که به صورت مقطعی انجام گرفته است. جمع آوری داده ها با استفاده از روش مصاحبه با صاحبنظران ذیربط در زمینه درمان مبتلایان و بررسی پرونده های پزشکی مرتبط با این بیماران بوده است. نمونه گیری انجام نگردید. جامعه پژوهش افرادیست که پس از مصرف تحت درمان قرار گرفته اند.به طور کلی درمان پزشکی شامل بررسی دقیق بیمار و معاینه فیزیکی وی و اقدماتی جهت اصلاح عدم تعادل آب و الکترولیت بدن، کنترل هایپرترمی یا افزایش درجه حرارت بدن و علائم سمپاتومیمتیک و همچنین علائم سایکوتیک می باشد. اقدامات پرستاری بر روی محافظت از بیمار از صدمه به خود و دیگران و همچنین کنترل مرتب علائم حیاتی و علائم پیشرفت در وی می باشد.بررسی های انجام شده منتج به این شد که درمان پزشکی در مصرف کنندگان اکستازی بر اساس علائم و عوارضی است که در آنها به وجود می آید و باید به یک یک عوارض با توجه به میزان شدت و خطرناک بودن آنها رسیدگی کرد و هیچ دارو یا شیوه درمانی خاصی که بتواند به طور همزمان تمام علائم را در بیمار کنترل کند وجود ندارد.

کلیدواژه ها

اکستازی، مراقبت های پزشکی، مراقبت های پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.