تاثیر استرس مالی بر پیش بینی شاخص های کلان اقتصادی (شواهدی از اقتصاد ایران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحلیل بازار سرمایه، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCMA-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه ابراهیمی شقاقی

استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه ازاد اسلامی واحد شهریار

حسین اسلامی مفیدآبادی

گروه حسابداری و مدیریت، واحد شهریار،دانشگاه آزاد اسلامی، شهریار، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و تبیین تاثیر استرس مالی بر پیش بینی شاخص های کلان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در قالب پنج مرحله انجام شده است. در مرحله اول تاثیر متغیرهای مالی بر استرس مالی مطابق مبانی نظری پژوهش با استفاده از روش پنل دیتا و اثرات تصادفی سنجش شده است؛ و در ادامه نیز با ساخت یک شاخص ترکیبی نااطمینانی استرس مالی با به کارگیری مدل آرچ و گارچ، امکان بررسی رابطه میان رشد اقتصادی وشاخص نااطمینانی استرس مالی فراهم شد. سپس، در ادامه نیز مطابق نتایج بررسی تاثیر استرس مالی برروی رونق و رکود اقتصادی به روش پرسپترون چند لایه، احتمال رکود اقتصادی از سال۱۳۹۷ تا فصل اول ۱۳۹۹ برآورد گردید؛ و با شروع فصل دوم ۱۳۹۹ نیز انتظار رونق اقتصادی پیش بینی گردید. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که استرس مالی در تشخیص رکود و رونق اقتصادی نقش به سزایی دارد. همچنین، پژوهش نتایج نشان می دهد که استرس مالی بر رونق اقتصادی تاثیر منفی ومعنی داری دارد. در نهایت یک تابع تولید تعریف شده و تاثیر استرس مالی در کنار سایر متغیرهای تابع تولید بر روی رشد اقتصادی به روش خطی وغیرخطی سنجیده شده است. در نهایت، این که بر اساس نتایج به دست آمده شاخص استرس مالی در مدل های بلندمدت وکوتاه مدت اثر منفی و معنی داری بر رشد اقتصادی دارد.

کلیدواژه ها

استرس مالی, شاخص نااطمینانی استرس مالی, رونق و رکود اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.