آیین دادرسی مدنی درخصوص اقلیتهای مذهبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، وکالت و علوم اجتماعی در افق ایران ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: LSPCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عمار انصاری

کارشناس ارشد حقوق خصوصی ،گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور تهران،مرکز پرند

محمدیار ارشدی

استادیار،گروه حقوق، دانشگاه پیام نور مرکز پرند

چکیده

اسلم به حقوق اشخاص در حیات اجتماعی ارزش زیادی قائل شده و به آن با نگرش احترام می بیند. بر همین مبنا حاکمان را هم بر به رسمیت شناسی حقوق و آیین دادرسی مدنی اجبار نموده و ایفای این حقوق را از تکالیف مهم آنها دانسته است. در این میان، اقلیت های دینی غیرمسلمان که در کشور اسلمی ساکن می باشند هم از این حکم جدا نیستند بلکه در اقلیت بودن آنان موجب شده که حاکمان ا سفارش زیادتری بر توجه به حقوقشان کنند. اسلام در رابطه های خود با افراد غیرمسلمان تابع ادیان اهل کتاب را در مسائلی بر دیگران تمایز داده و حتی در بعضی موارد کارهای آنان را به هم کیشان خود و یا محاکمی که بر مبنای دین آنان دستور می دهند واگذار نموده است. سوال اصلی که دراین پژوهش به دنبال آن هستیم. این است که درقانون آیین دادرسی مدنی برای اقلیت های مذهبی چه حقوقی درنظر گرفته شده است؟ یافته های این پژوهش که به شیوه توصیفی وتحلیلی بدست آمده است و به روش اسنادی و کتابخانه ای به بررسی آیین دادرسی مدنی در خصوص اقلیتهای مذهبی پرداخته است. اسلم حقوق غیرمسلمانان را در زمینه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی ، قضایی و ... به رسمیت شناخته به طوری که نه در صدر اسلم و نه قرن ها بعد از آن، غیرمسلمانان این گونه حقوق را برای اقلیت های جامعه خود به رسمیت نمی شناختند

کلیدواژه ها

آیین دادرسی مدنی، اقلیت مذهبی، احوال شخصیه، ادله اثبات دعوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.