بررسی جایگاه ارزیابی آموزشی در فلسفه تعلیم و تربیت
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
- کد COI اختصاصی: RTTCH01_192
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲بندرعباس، دبستان المهدی مغ احمد بالا
کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان اداره آموزش و پرورش ناحیه۱ بندر عباس، آموزشگاه شهید شیخی فینی
چکیده
بسیاری از نویسندگان در بیست سال گذشته استدلال کرده اند که پارادایم »روان سنجی« رایج برای ارزشیابی آموزشی نامناسب است و پیشنهاد کرده اند که ارزشیابی آموزشی باید پارادایم متمایز خود را توسعه دهد. هدف از این پژوهش بررسی نقش و جایگاه ارزیابی آموزشی در فلسفه تعلیم و تربیت است. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای-اسنادی بوده است. ما در این پژوهش به نگاه های متفاوتی که در مورد ارزشیابی وجود دارد و همچنین دیدگاه های مکاتب مختلف فلسفی را مورد بررسی قرار داده ایم. اخرای (و به ویژه در پنج سال گذشته) تقربای رایج شده است که بگوییم به دلیل تغییر دیدگاه های شناخت انسان، و به ویژه، تغییر دیدگاه های »رفتارگرایانه« به دیدگاه های »ساختگرایانه« نیاز به تغییر در روشهای ارزیابی است. ماهیت یادگیری انسان با این حال، این تغییرات هنوز در پارادایم روانسنجی ریشه دارند، زیرا در این دیدگاه، توسعه ارزیابیاساسا یک پروژه »عقلگرایانه« است که در آن ارزشها فقط نقشی جزئی (در صورت وجود) بازی می کنند. اعتبار سنجی یک ارزیابی به شیوه ای »علمی« انجام می شود، و این ادعا این است که نتایج هر آزمون اعتبارسنجی با همه ناظران آگاه موافقت خواهد شد. با توسعه کار ساموئل مسیک، در این مقاله استدلال میشود که چنین پروژه »عقل گرایانه« قابل قبولی نیست، اما اعتبار ارزیابیها باید توسط چارچوبی از ارزشها هدایت شود که خارج از فناوری ارزیابی است. هنگامی که نقش ارزش ها در ارزشیابی آموزشی پذیرفته شد، می توان با تکیه بر پارادایم های روانشناسی اجتماعی و قوم نگاری، شروع به ترسیم رویکردی به فلسفه ارزشیابی آموزشی کرد که »موقعیت« و »روشنگر« است. و وابسته به ارزش است.کلمات جهان را منعکس نمی کنند، نه به این دلیل که جهانی وجود ندارد، بلکه به این دلیل که کلمات آینه نیستند (راجر شاتاک، .(۱۹۹۲کلیدواژه ها
فلسفه تعلیم و تربیت، ارزیابی آموزشی، ارزشیابی، آموزش و پرورشمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.