تولید نخ اکریلیک حجیم(High bulk) در سیستم سایرو و مقایسه خواص فیزیکی آن با نخ مشابه رینگ

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC06_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه واعظ

کارشناس نکنولوژی نساجی دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سمیه ابراهیم پور

کارشناس نکنولوژی نساجی دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سعید شیخ زاده نجار

دکترای تکنولوژی نساجی دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سید محمد عترتی

دکترای تکنولوژی نساجی دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

سیستم ریسندگی سایرو در واقع نوعی سیستم ریسندگی رینگ تکامل یافته است که نخ دولا با قابلیت بافندگی را مستقیماً می توان در آن تولید نمود و عمدتاً در ریسندگی الیاف بلند مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین می توان از آن در ریسندگی نخ های حجیم اکریلیک مورد استفاده در بافندگی حلقوی پودی نیز استفاده نمود .در این تحقیق، ابتدا نخ اکریلیک فاستونی( در دو سیستم ریسندگی رینگ و سایرو) تحت شرایط یکسان با نمره خام 11متریک، و تاب در محدوده 260- 250 تاب در متر تولید و حجیم شدند. همچنین نخ های اکریلیک سایرو و دولاتاب خام تحت شرایط یکسان تحت عملیات توأم حجیم سازی و رنگرزی قرار گرفتند. سپس خواص فیزیکی نخ ها شامل نمره، تاب، استحکام کششی، مقاومت سایشی و حجم مخصوص آنها آزمایش و مقایسه شد.نتایج نشان می دهد که استحکام کششی و ازدیاد طول تا حد پارگی نخ های رینگ خام و حجیم شده بیشتر از سایرو می باشد. اما نخ های رینگ و سایرو رنگ شده از این لحاظ تفاوت چندانی ندارند. در مورد مقاومت سایشی می توان گفت که مقاومت سایشی نخ رینگ خام بیشتر از نخ سایرو خام بوده، و مقاومت سایشی نخ رینگ حجیم شده کمتر از نخ سایرو معادل است. مقاومت سایشی نخ های رنگ شده رینگ و سایرو تفاوت قابل ملاحظه ای با هم ندارند. همچنین حجم مخصوص نخ رینگ رنگ شده کمتر از نخ سایرو رنگ شده است، اما حجم مخصوص نخ رینگ حجیم شده از نخ سایرو حجیم شده بیشتر است.

کلیدواژه ها

نخ حجیم ،اکریلیک،سایرو،خصوصیات فیزیکی،سیستم رینگ فاستونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.