بررسی پتانسیل آنتاگونیستی باکتری های اپی فیت همراه با درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی بر علیه Erwinia amylovora و ارزیابی تنوع ژنتیکی آنها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARPP-11-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب نوجوان چیچکلوی منصور

بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

عباسعلی روانلو

بخش تحقیقات بیماریهای گیاهان، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

سعید طریقی

بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

چکیدهدر شاخ و برگ­های درختان میوه دانه ­دار، باکتری­های اپی­فیت زیادی وجود دارند که خاصیت آنتاگونیستی آنها علیه عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) اثبات شده است. به منظور شناسایی، بررسی پتانسیل آنتاگونیستی و تنوع ژنتیکی باکتری­های اپی­فیت آنتاگونیستی همراه با درختان میوه­ دانه دار در استان آذربایجان غربی، از باغات سیب، گلابی و به در سه نوبت بهار، تابستان و پاییز سال ۱۳۹۳ نمونه­برداری به عمل آمد. پس از جداسازی باکتری­های اپی­فیت و انجام آزمون آنتاگونیستی، شناسایی جدایه­ها صورت گرفت. جدایه ­ها در دو گروه باکتری­های گرم منفی (Pantoea agglomerans، Pseudomonas fluorescens) و گرم مثبت دسته ­بندی شدند. تنوع ژنوتیپی جدایه­ های Pantoea  و Pseudomonas از مناطق مختلف با استفاده از روش Rep-PCR مورد بررسی قرار گرفت. جدایه ­ها با استفاده از برنامه­  نرم ­افزاری NTYsys به روش UPGMA و ضریب تشابه جاکارد مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده بر اساس نشانگر BOX۱ نشان دهنده وجود ۱۰ گروه با حداقل شباهت ۷۵ درصد در میان جدایه ­های Pseudomonas و وجود ۹ گروه در میان جدایه­ های Pantoea  با حداقل شباهت ۷۰ درصد بود. نتایج تنوع ژنتیکی بالایی را در میان سویه­ های آنتاگونیست اپی­فیت درختان میوه دانه­ دار در استان آذربایجان غربی نشان داد.

کلیدواژه ها

واژه­ های کلیدی: اپی­فیت, آتشک, دانه ­دار, Pantoea agglomerans, Pseudomonas fluorescens

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.