طراحی مدل توسعه کارآفرینی کشاورزی پایدار در بین زنان روستایی (مطالعه موردی استان کردستان)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 29، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_SUST-29-3_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 274
نویسندگان
گروه توسعه وترویج روستایی، دانشگاه تبریز
گروه توسعه وترویج روستایی، دانشگاه تبریز
گروه توسعه وترویج روستایی، دانشگاه تبریز
گروه توسعه وترویج روستایی، دانشگاه تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، سنجش تعیین کنندههای توسعه کارآفرینی کشاورزی پایدار در بین زنان روستایی استان کردستان است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زنان کارآفرین ساکن در مناطق روستایی استان کردستان (شهرستانهای سنندج، مریوان، سقز و بانه) که از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۶، در زمینه کشاورزی مشغول به فعالیت بوده، میباشد. ۱۰۰ نفر از افراد مذکور به صورت طبقهای تصادفی ساده انتخاب و اطلاعات لازمه با استفاده از ابزار تحقیق جمعآوری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامهی محقق ساختهای است که روایی آن به صورت محتوایی (صوری) و سازهای و پایایی آن با استفاده از پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفته است. تحلیل دادهها از طریق تحلیل همبستگی و الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرمافزارهای SPSS و Smart PLS انجام شده است. مدل ارزیابی شده در پژوهش از شاخصهای برازندگی قابل قبولی برخوردار بود. مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد، مولفههای اجتماعی (۴۳۸/۰= γ، ۶۶/۵ = t)، بازاریابی (۳۶/۰= γ، ۴۱/۳ = t)، سیاستگذاری (۳۳۶/۰= γ، ۸۸/۴ = t)، فردی روانی (۲۸۴/۰= γ، ۷/۳ = t) و فنی (۲۳۱/۰= γ، ۶۲/۲ = t) تبیین کنندهی حدود ۶۲ درصد از تغییرات متغیر قابلیت کارآفرینی کشاورزی و این متفیر نیز (۵۵۵/۰= γ، ۶۲/۸ = t) جمعا تببین کننده ۲/۴۰ درصد از تغییرات توسعه کارآفرینی کشاورزی پایدار زنان روستایی مورد مطالعه میباشد.کلیدواژه ها
توسعه کارآفرینی, زنان کارآفرین, کارآفرینی کشاورزی, کردستان, معادلات ساختاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.