تحلیل مسائل و مشکلات کشاورزی دقیق از دیدگاه کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 30، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SUST-30-1_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
در قرن حاضر مسائل مهمی از قبیل افزایش خطرسلامتی انسان و آلودگی محیط زیست از یک طرف و لزوم کاهش مصرف نهادهها و توسعه پایدار کشاورزی از طرف دیگر، کاربرد فناوریهای نوین از جمله کشاورزی دقیق را در عرصه مدیریت نهادههای کشاورزی بیش از پیش ضروری ساخته است. کشاورزی دقیق با مدیریت نهادههای تولید منجر به کاهش هزینههای تولید، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، افزایش عملکرد، افزایش بهرهوری، مدیریت و تصمیمسازی قویتر بر پایه اطلاعات و توسعه پایدار کشاورزی میگردد. با توجه به اهمیت موضوع و پتانسیلهای عظیمی که کشاورزی دقیق در کشورهای درحال توسعه، ازجمله ایران برای بهبود بخش کشاورزی دارد؛ هدف کلی این تحقیق تحلیل مسائل و مشکلات توسعه کشاورزی دقیق از دیدگاه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه است. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق ۱۰۱ نفر از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه بودند که برای جمعآوری اطلاعات از روش سرشماری استفاده شد. برای شناسایی مسائل و مشکلات کشاورزی دقیق از تحلیلعاملی اکتشافی بهره گرفته شد. بر اساس نتایج تحقیق، مهمترین مسائل و مشکلات کشاورزی دقیق از دیدگاه کارشناسان مورد مطالعه به ترتیب شامل: مشکلات اطلاعاتی و آموزشی (ضعف دانش در زمینه فناوریهای مرتبط با کشاورزی دقیق)، مشکلات اقتصادی (عدم توجیه اقتصادی و سودآوری کشاورزی دقیق و ضعف بنیهی مالی کشاورزان)، مشکلات مدیریتی (پایبندی مدیران به اعمال مدیریت سنتی)، مشکلات فنی و سازمانی (دسترسی ضعیف به نرمافزارها و سختافزارهای مورد نیاز در داخل کشور)، مشکلات انگیزشی (انگیزه کم فارغالتحصیلان برای ورود به عرصه تولید کشاورزی)، مشکلات تکنولوژیکی (عدم توسعه مکانیزاسیون کشاورزی) بودند. بر اساس نتایج به دست آمده، مشکلاتی که در شش عامل خلاصه شده اند حدود ۴۶/۷۰ درصد تغییرات واریانس کل را تبیین میکردند.کلیدواژه ها
توسعه کشاورزی, کشاورزی دقیق, مشکلات آموزشی, مشکلات اقتصادی, مشکلات مدیریتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.