برآورد میزان تبخیر و تعرق واقعی با استفاده از الگوریتم سبال کوهستانی بر پایه گیاه نخود (مطالعه موردی: نیمه شمالی استان اردبیل)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: مجله هیدروژیومورفولوژی، دوره: 7، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_HYD-7-22_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
دانشگاه حکیم سبزواری
گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی. دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز
دانشیار
استادیار
چکیده
نظارت بر تبخیر و تعرق پیامدهای مهمی را برای مدل سازی آب و هوا در سطح جهانی و منطقه ای دارا می باشد. لذا میزان تبخیر و تعرق کاربری های مختلف اراضی در نیمه شمالی استان اردبیل بر اساس طبقه بندی شی ءگرا با ضریب کاپای ۹۴۵/۰ و دقت کلی ۹۵۶/۰، با استفاده از روش های سبال و سبال کوهستانی از تصاویر لندست ۸ مربوط به تاریخ ۱/۷/۲۰۱۸ برآورد گردیده و با روش پنمن مانتیث مقایسه شد. بر اساس نتایج بدست آمده سطوح آبی با مقدار ۶۱/۹ و ۵۰/۹ میلی متر در روز دارای بیشترین و اراضی شهری و بایر با مقدار میانگین ۸۴۵/۲ و ۰۸/۲ میلی متر در روز به ترتیب در روش های سبال و سبال کوهستانی دارای کمترین میزان تبخیر و تعرق واقعی ۲۴ ساعته می باشند. همچنین میزان نیاز آبی محصول نخود نیز به ترتیب ۱۴/۷ و ۷۰/۶ میلی متر در روز برای روش های سبال و سبال کوهستانی برآورد گردید و با روش پنمن مانتیث با مقدار ۳۲/۶ میلی متر در روز مقایسه شد که دارای میانگین تفاضل مطلق (MAD) ۶۰/۰ می باشد. در ادامه مساحت هر یک از اراضی استخراج شد که اراضی تحت کشت نخود با مساحت ۶۲/۱۲۰۲ هکتار کمترین مقدار را دارا بود و با میزان مساحت (۲۵/۱۱۴۷ هکتار) اعلام شده از سوی جهاد کشاورزی استان اردبیل حدود ۶/۴ درصد اختلاف داشت که به نظر قابل قبول می رسد.کلیدواژه ها
اردبیل, سبال کوهستانی, پنمن مانتیث, طبقه بندی شی ءگرا, نخوداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.