بررسی مطالعات و رفتار اتصالات سازه های فولادی در برابر آتش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره سالانه توسعه زیر ساخت های فناور مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN06_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حسنی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مهندسی زلزله،پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

فریبرز ناطقی الهی

استاد پژوهشکده مهندسی سازه،پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

آتش سوزی در کنار زلزله یکی از خطرات بالقوه ای است که ایمنی سازه ها را تهدید می کند. با توجه به رخداد های واقعی آتش سوزی در ساختمان های مهم مانند ساختمان پلاسکو و ساختمان رامیلا همچنین در سطح جهانی ساختمان برج تجارت جهانی محققان به این نتیجه رسیدند که بعد از وقوع آتش سوزی به طور قابلتوجهی مقاومت، عایق بودن، و یکپارچگی المانهای سازهای اصلی ساختمان را کاهش می یابد که می تواند باعث خرابی موضعی یا کلی سازه ها شود.از طرفی معمولا آتش سوزی همراه با بارهای دیگر مانند زلزله یا ضربه توامان می شوند که می تواند آسیب های جدی تری به ساختمان ها وارد نماید.از طرفی اتصالات در ساختمان ها از اعضای حساس به شمار می روند. به منظور انجام هرتحقیق جامع و کاملی راجع به بررسی عددی یا ازمایشگاهی اثر آتش سوزی بر اتصال ابتدا نیازمند بررسی دقیق تحقیقات گذشته و ادبیات فنی موضوع می باشیم. همین منظور این مقاله یک مرور منابع فنی از روشهای آزمایش عملکرد سازهای در برابر آتشسوزی را برای اتصالات تیر به ستون که از مقالات مهم آتش سوزی در اتصالات که از سال ۱۹۹۴ تاکنون اقتباس شده است را ارائه میکند. با توجه به اینکه الزامات آیین نامه ای برای تست های ازمایشگاهی اتصالات تحت حرارت و دماهای بالا وجود ندارد برای بررسی دقیق این موضوع مرور فنی و مطالعات گذشته کامل و دقیقی انجام شده است.بیش از ۵۵ مقاله از بهترین ژورنال ها در مورد اتصالات که اکثرا برای سال های اخیر بوده اند،بررسی شده است.هر کدام از تحقیقات گذشته با مشخصات در نظر گرفته شده و فرضیات ساده شونده که شامل مشخصات تحلیل،شرایط گیرداری تیر و ستون و طول آنها،ابعاد مقاطع،نوع گرمایش،روش بارگذاری و .... بوده می تواند مرجع مناسبی برای انجام تست های ازمایشگاهی اتصالات باشد.همچنین به صورت مختصر دو آیین نامه معتبر در زمینه آتش سوزی که شامل ISO۸۳۴ و ASTM E۱۱۹ بررسی شده و نقاط ضعف و قوت آنها و مقایسه با آتش سوزی واقعی نیز بیان شده است.مرور دقیق منابع فنی روش های انجام آزمایشات اتصال در تحقیقات گذشته که در این مقاله مطرح گردیده است ،می تواند راهگشای مناسبی برای انجام تحقیقات آینده در این زمینه باشد.

کلیدواژه ها

آتش سوزی ،اتصال فولادی ،خرابی موضعی و کلی،زلزله،مرور فنی منابع، ISO۸۳۴ ، ASTM E۱۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.