بررسی اثر استغراق و زاویه آبشکن باندال لایک نسبت به ساحل بر بیشینه عمق آبشستگی اطراف آن در قوس ملایم ۹۰ درجه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه دانش آب و خاک، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WASO-27-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا کوچک

دانشجوی دکتری سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

سید محمود کاشفی پور

استاد سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی قمشی

استاد سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

احمد فتحی

استادیار سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سازه باندال­لایک نوعی آبشکن است که به­صورت ترکیبی از آبشکن نفوذپذیر و نفوذناپذیر ساخته می­شود. این سازه معمولا در شبه قاره هند به منظور کنترل فرسایش و بهبود عمق جریان برای کشتی­رانی در رودخانه­های آبرفتی احداث می­گردد. این آبشکن می­تواند جایگزین مناسبی برای آبشکن­های معمول محسوب شود. در این مطالعه اثر استغراق و زاویه قرارگیری آبشکن باندال­لایک نسبت به ساحل بر بیشینه عمق آبشستگی اطراف آبشکن در فلومی با قوس ملایم ۹۰ درجه بررسی شده است. بدین منظور سری باندال­لایک­ها با سه زاویه ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ درجه درون فلوم جایگذاری شده و با سه نسبت استغراق متفاوت (۱۶/۱، ۶۵/۱، ۱۵/۲) و تحت شرایط هیدرولیکی متفاوت (اعداد فرود ۲۱/۰، ۲۳/۰، ۲۶/۰، ۲۹/۰) مورد آزمایش قرار گرفته­اند. نتایج نشان داد که آبشکن­های با زاویه ۹۰ درجه (قائم) دارای بیشترین و آبشکن­های با زاویه ۶۰ درجه (جاذب) دارای کمترین میزان آبشستگی می­باشند. هم­چنین با افزایش استغراق سازه­ها بیشینه عمق آبشستگی در اطراف آن­ها نیز افزایش می­یابد.

کلیدواژه ها

آبشکن باندال لایک, بیشینه عمق آبشستگی, زاویه آبشکن, قوس ۹۰ درجه, نسبت استغراق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.