دستورالعمل تناسب سامان عرفی مرتع برای گردشگری (مطالعه موردی مرتع لار آبسر مازندران)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت اراضی، دوره: 10، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_LMJ-10-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 366
نویسندگان
دانشجوی دکتری مرتعداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.
استاد گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
گردشگری در سامان عرفی یکی از کارکردها و خدمات مرتع است که از انظار مغفول مانده است. در این پژوهش معیارها و شاخص های تناسب مرتع برای گردشگری با تاکید بر قابلیت های سامان عرفی تدوین و مرتع لار آبسر واقع در استان مازندران در خلال سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به صورت موردی بررسی شد. یافته های این تحقیق سبب خواهد شد تا سامان عرفی نیز به عنوان یک جذابیت برای گردشگری موردتوجه ویژه قرار گیرد و مرتع دار نیز برای توسعه صنعت گردشگری در درون مرتع تلاش نماید. تاکنون در تدوین شاخص ها و معیارهایی که نشان دهنده تناسب سامان عرفی مرتع برای گردشگری باشند، جذابیت های سامان عرفی مرتع مورد توجه قرار نگرفته است. این پژوهش با تمرکز بیشتر روی این مبحث می پردازد و با مروری بر تحقیقات سایر محققان، مشاهدات میدانی و مصاحبه با مرتعداران و گردشگران افق جدیدی در مرتعداری کشور می گشاید. نتایج نشان داد دستورالعمل ارائه شده با در نظر گرفتن جنبه های زیرساختاری، مسائل محیطی اکولوژیکی و عوامل اقتصادی و اجتماعی مناسب به نظر می رسد و مرتع لار آبسر نیز از پتانسیل کافی برای گردشگری در سامان عرفی برخوردار است.کلیدواژه ها
جذابیت, خدمات مرتع, عوامل اقتصادی و اجتماعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.