بررسی نقش سن و جنسیت در ادراک تبحر حرکتی کودکان ۷ تا ۱۰ سال شهر اهواز در سال ۱۴۰۰: یک مطالعه توصیفی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 20، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-20-12_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد محمدی

Department of Physical Education & Sport Science, Abadan Branch, Islamic Azad University, Abadan, Iran.

چکیده

چکیده زمینه و هدف: تبحر حرکتی ادراک شده، ادراک فرد از تبحر حرکتی واقعی خود است و ویژگی­هایی مانند سن و تفاوت­های جنسیتی ممکن است بر روی آن اثرگذار باشند. هدف این مطالعه، تعیین نقش سن و جنسیت در ادراک تبحر حرکتی کودکان ۱۰-۷ سال شهر اهواز بود. مواد و روش­ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی است. ۸۲۸ کودک ۱۰-۷ سال به صورت نمونه­گیری تصادفی خوشه­ای از مناطق مختلف اهواز در سال ۱۴۰۰ انتخاب و ارزیابی شدند. ابزار تحقیق آزمون مقیاس تصویری تبحر ادراک شده مهارت­های حرکتی (Perceived Movement Skills Competence; PMSC) بود. داده­ها با استفاده از آزمون­های t مستقل و ضریب همبستگی Pearson تحلیل شدند. یافته­ها: ارتباط بین سن کودکان با ادراک تبحر حرکتی خرده مقیاس جابه­جایی (۰۰۱/۰=p، ۴۴/۰=r)، کنترل شیء (۰۰۱/۰=p، ۴۱/۰=r) و نمره کل آزمون (۰۴۵/۰=p، ۵۰/۰=r) مثبت و معنی­دار بود. بین دختران و پسران در ادراک تبحر حرکتی خرده مقیاس کنترل شیء (۰۰۱/۰=p) و نمره کلی (۰۰۳/۰=p) تفاوت معنی­دار بود. پسران در مهارت­های دویدن (۰۱۸/۰=p)، پرش (۰۱۸/۰=p)، سر­خوردن (۰۱۰/۰=p)، دریافت (۰۴۳/۰=p)، ضربه با پا (۰۰۳/۰=p) و پرتاب زیر دست (۰۳۴/۰=p) ادراک تبحر حرکتی بالاتری داشتند. نتیجه­گیری: کودکان بزرگ تر، ادراک تبحر حرکتی بالاتری داشتند. دختران در مقایسه با پسران، ادراک تبحر حرکتی پایین­تری در مهارت­های کنترل شیء و برخی از مهارت­های جابه­جایی داشتند و بیانگر این است که آن­ها در خطر ادراک پایین تبحر حرکتی قرار دارند. بنابراین توصیه می­شود که برنامه­های مداخله­ای جهت افزایش ادراک تبحر آن­ها برنامه­ریزی شود. واژه­های کلیدی: ادراک، مهارت­های حرکتی، گروه سنی، جنسیت

کلیدواژه ها

Perception, Motor skills, Age group, Gender, ادراک, مهارت­های حرکتی, گروه سنی, جنسیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.