Predation rate of Hippodamia variegata (Coleoptera: Coccinellidae) feeding on different densities of Aphis gossypii (Hemiptera: Aphididae)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نامه انجمن حشره شناسی ایران، دوره: 35، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JESI-35-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده داودی دهکردی

Deptartment of Plant Protection, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.

احد صحراگرد

Deptartment of Plant Protection, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.

چکیده

نرخ شکارگری اساس هر پژوهش در برهم کنش شکار-شکارگر است و یکی از اجزای مهم در انتخاب شکارگران در کنترل بیولوژیک به­شمار می­رود. نرخ شکارگری کفشدوزکHippodamia variegata (Goeze)  با تغذیه از تراکم­های مختلف (۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰) عدد از پوره­های سن سوم شته پنبه Aphis gossypii Glover در شرایط آزمایشگاهی (۱±۲۵ درجه سلسیوس، رطوبت نسبی ۵  ±۶۵ درصد و دوره نوری ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی) بررسی شد. نرخ خالص شکارگری (C۰) با استفاده از جدول زندگی دوجنسی سنی-مرحله­ی رشدی در تراکم­های ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ شته به­ترتیب ۵۰/۱۵۴۷، ۹۱ /۴۰۱۱، ۷۸/۴۴۵۰، ۲۰/۵۳۰۰ و ۷۳/۵۳۰۵ شته طعمه بود. میانگین نرخ­های مصرف برای نر و ماده با افزایش تراکم طعمه افزایش یافت. نرخ شکارگری برای هر دو جنس نر و ماده نیز با افزایش تراکم طعمه افزایش یافت. پایین­ترین و بالاترین نرخ­های مصرف برای ماده­ها ۵۰/۱۵۴۷ و ۷۳/۵۳۰۵ پوره طعمه به­ترتیب در تراکم­های ۲۰ و ۱۰۰ شته پنبه بود. نرخ تبدیل از جمعیت طعمه به نتاج شکارگر (Qp) با افزایش تراکم طعمه کاهش پیدا کرد. نتیجه­گیری شد که افزایش تراکم پوره­های سن سوم شته پنبه، تاثیرمعنی­داری روی پارامترهای شکارگری H. variegata داشت.

کلیدواژه ها

age-specific survival rate, net consumption rate, Aphis gossypii, transformation rate

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.