بررسی تطبیقی حیوان آزاری در فقه و حقوق موضوعه ایران با ایالات متحده آمریکا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF11_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن سعیدی

دکتری تخصصی فقه و مبانی حقوق و مدرس دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

شادی شاهپسندی

کارشناس فقه و مبانی حقوق دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

چکیده

به هرگونه رفتار عمدی و تکرار شونده ای که منجر به آسیب فیزیکی یا روانی در حیوان شود، حیوان آزاری گفته می شود کهمعمولا شامل وارد آوردن درد بدون دلیل، ایجاد رنج یا رفتار منجر به مرگ حیوان می گردد و می توان گفت از انواع اختلالات روانی محسوب می شود. هدف از پژوهش حاضر روشن شدن نقاط اشتراک و افتراق پیرامون دو مکتب فقه امامیه و نظام کامن لا از طریق سنجش و تحلیل در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده امریکا و شناخت مختصات یک راهبرد کیفری سنجیده در قبال حیوان آزاری می باشد که با روش توصیفی- تطبیقی صورت گرفته است. یافته ها حاکی از این است که در فقه امامیه این پدیده مورده نهی قرار گرفته و مشمول حکم حرمت می شود در قیاس با نظام کامن لا با مطالعه موردی در کشور آمریکا اواخر سال ۲۰۱۹ قانون به شکل سختگیرانه تری عمل کرده است که برای نظارت بر رفتار خشونت آمیز علیه آنها و حمایت از حیوانات مانند جریمه نقدی به مبلغ ۵۵۰۰ دلار و ۶ ماه زندان در نظر گرفته شده است. در این مسیر نظام کیفری ایالات متحده آمریکا در سطوح فدرال و ایالات ها، راهبردی کارآمد را در قبال انواع حیوان آزاری عملیاتی کرده است. البته تنها به جرم انگاری اشکال حیوان آزاری بسنده نکرده بلکه تدابیر متنوع کیفری و غیره را در دستور کار قرار داده است و از سوی دیگر قانون گذاران ملی رویکردی تبعیض آمیز و ناقص را اتخاذ کرده اند.

کلیدواژه ها

حیوان آزاری، فقه امامیه، نظام کامن لا ، رفتار خشونت آمیز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.