معماری امنیت پیشگیرانه سیستم های کامپیوتری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه سیستم های پردازشی و ارتباطی چندرسانه ای هوشمند، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IMPCS-1-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن پولادزاده

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، تهران ، ایران

ناصر مدیری

استادیار، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، ایران

چکیده

مقابله با تهدیدات سایبری به معنی حفاظت از مالکیت مادی و معنوی اطلاعات در تمامی حوزه ها و جلوگیری از سوء استفاده است. بنابراین حفاظت از اطلاعات در برابر این تهدیدات، بدون آنکه اختلالی در رشد و توسعه ایجاد شود، یک مسئله مهم است. در حال حاضر این موضوع تبدیل به یک مسئله مهم شده، طوری که امروزه مقابله با تهدیدات سایبری جدی ترین چالش برای دولت ها محسوب می شود. این حوزه رویکردهای متعددی برای تامین امنیت سایبری دارد. یکی از این رویکردها دفاع پیشگیرانه است که سبب حفاظت از اطلاعات سازمان می شود. این مقاله مجموعه ای از معماری های مرجع و الگوی های پرکاربرد در امنیت سایبری را بررسی و بر اساس بهترین فعالیت های هر مدل، الگویی نوین ارائه می کند. چهارچوب ها و استانداردهای ارزیابی شده شامل چهارچوب NIST، استانداردISO ۲۷۰۰۰ و CERT هستند. مدل پیشگیری یک روش مداخله ای برای احتمال به موقع اتفاق افتادن ریسک های شناخته شده است. مدل پیشنهادی شامل معماری در چهار سطح، فازهای پیاده سازی و اجرای مدل است، در معماری پیشنهادی سرویس ها، لایه ها و برنامه ها تشریح شده و در متدلوژی پیشنهادی فازها و فرایند اجرای عملیات مطرح گردیده است.

کلیدواژه ها

پدافند سایبری, پیشگیرانه, امنیت, الگو, ساختارسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.