میکروفاسیس، محیط رسوبی و دیاژنز سازند سروک در یکی از میادین نفتی جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ عباساقی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

سیدرضا موسوی حرمی

دکتری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسین محمودی قرائی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف از این مطالعه تشخیص رخساره ها، محیط رسوبی و تفسیر فرآیندهای دیاژنزی سازند سروک در چاه شماره 4و 20 میدان نفتی کوپال است. به همین منظور تعداد 180 مقطع میکروسکوپی از خرده های حفاری سازند سروک درچاه های مذکور مورد مطالعه قرار گرفته است. 10 رخساره در سه کمربند رخساره ای سدی، لاگون و دریای باز شناسایی شده اند. در این مطالعه مرز تحتانی سازند سروک مشخص نشده است و مرز فوقانی آن با سازند ایلام دارای ناپیوستگیفرسایشی می باشد، چرا که سازند سورگاه در این منطقه رسوبگذاری نکرده است. براساس میکروفاسیس های شناسایی شده، سازند سروک در چاه های مورد مطالعه در محیط رمپ داخلی تا قسمت های کم عمق دریای باز و قسمت های عمیق تر دریای باز رسوبگذاری کرده است. از مهم ترین فرایندهای دیاژنزی در این مطالعه می توان به دولومیتی شدن،نئومورفیسم، انحلال فشاری و ایجاد استیلولیت، سیمانی شدن، شکستگی، انحلال و ایجاد تخلخل اشاره کرد. با بررسی های صورت گرفته مشخص شد که شکستگی و انحلال باعث افزایش تخلخل و نفوذپذیری مخزن سروک در رخساره های محیطسدی شده است. اما در رخساره های دیگر در بسیاری مواقع سیمانی شدن باعث کاهش تخلخل در سازند شده است و شکستگی ها گسترش چندانی ندارند

کلیدواژه ها

سازند سروک _ میدان کوپال _ میکروفاسیس _ محیط رسوبی _ دیاژنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.