Segador، دروگر چند منظوره

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان و داروهای گیاهی، طب سنتی و سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: NCARAP01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خاکشور

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه فنی مهندسی پیام نور مشهد

هاشم فتحی

دانشجو کارشناسی بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

سعید صفری

دانشجو کارشناسی بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

نیلوفر دادار

دانشجو دکترا پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک

شهاب رستمی

دانشجو کارشناسی بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

زری رفیعی پور

لیسانس ادبیات دانشگاه فرهنگیان دانشگاه آزاد گناباد

چکیده

امروزه با پیشرفت تکنولوژی اغلب کارهای کشاورزی به صورت مکانیزه انجام میشوند اما برای کسانی که در حجم بالا زمین زراعی دارند و گیاهان مختلفی کشت میکنند خرید و یا اجاره هر دستگاه برای هر زمین هزینه سرسام آوری ایجاد میکنند از آن رو ما بر آن شدیم دستگاهی با قابلیت برداشت زعفران و بومادران با قیمتی مناسب را بسازیم تا نیاز کشاورزان برآورده کنیم. این دستگاه دارای تیغه های متفاوتی میباشد که هرگیاه تیغه ی مخصوص به خود را دارد و با عوض کردن تیغه میتوان محصول موردنظر را برداشت کرد. زعفران از شکوفه ای که معمولا به نام کروکوس زعفران یا پیاز زعفران شناخته میشود، جمع آوری میشود توسط پیازهایی به نام بنه تکثیر می شود .[۱] هر بنه پیازهای جدیدی را تشکیل می دهد و به این ترتیب گیاه تکثیر می شود. گلهای زعفران در پاییز بیرون می آیند و برای کلاله های قرمز رنگی که همه ما آن را به عنوان نخ های زعفران میشناسیم و ادویه از آن گرفته میشود، برداشت میشوند. گل ها باید قبل از ظهر برداشت شوند زیرا به راحتی پژمرده می شوند. این فرآیند خسته کننده و دقیق است. این توضیح می دهد که چرا ادویه زعفران آنقدر گرانبها میباشد و به آن طلای سرخ میگوییم. زعفران در کشورهایی مانند ایران، هند، افغانستان، ایتالیا، فرانسه، نیوزیلند، پنسیلوانیا، اسپانیا، پرتغال، یونان و مراکش، ترکیه و برخی مناطق چین رشد میکند. از آنجایی که این گیاه در نقاط مختلف دنیا تکثیر می شود، روش های کاشت زعفران نیز بسته به آب و هوا، نوع خاک، عمق کاشت و فاصله بنه ها ممکن است متفاوت باشد. بومادران، گیاه دارویی دیگری است که با این دستگاه میشود برداشت کرد. بومادران با گلهای سفید یا زرد و ارتفاعی که گاهی حتی تا ۱۰۰ سانتیمتر هم میرسد نزدیک به ۱۸ گونه در ایران دارد و با تیغه فلزی دستگاه به راحتی برداشت میشود. اواخر اردیبهشت تا پایان تیرماه زمان گلدهی بومادران و بهترین زمان برداشت نیمه اول تیرماه است که گل های آن را به صورت گل آذین های خشک شده جمع آوری می کنند.زمان مناسب برای کشت مستقیم و برداشت بومادران در زمین اصلی اواخر تابستان اوایل پائیز است .[۸] در این روش بذور در ردیفهایی به فاصله ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر در زمین اصلی کشت میشوند. برای هر هکتار زمین به ۲ تا ۳ کیلوگرم بذر نیاز است. زمان مناسب برای کشت غیر مستقیم اوایل بهار است. برای این کار بذور در ردیفهای به فاصله ۵ تا ۲۰ سانتیمتر در خزانه هوای آزاد کشت میشوند. سپس نشاءها در زمین اصلی در ردیفهایی به فاصله ۶۰ سانتیمتر و فاصله دو بوته در طول ردیف ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر کشت میشوند. فصل پائیز زمان مناسبی برای تکثیر رویشی بومادران میباشد. در این روش بوتهها در ردیفهایی به فاصله ۶۰ سانتیمتر کشت میشوند فاصله دو بوته از یکدیگر ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر مناسب است. بومادران ۴ تا ۵ سال در زمین باقی میماند. گیاهانی که دوره رویشی کوتاهی دارند برای تناوب کشت با بومادران مناسبترند زیرا پس از برداشت آنها زمان کافی برای آماده ساختن زمین وجود خواهد داشت .[۸] به طورکلی بومادران و زعفران گیاهانی هستند که به دلیل ارتفاع پایینی که دارند برداشت آنان بسیار سخت است و فصل آنان نیز حوالی آبان است که هوا سرد میباشد. دستگاه Segador به کشاورزان کمک میکند با یک هزینهی اولیه تا سالها از این مشکلات رهایی یابند. امید است با تولید انبوه این دستگاه قدم مثبت کوچکی در مکانیزه شدن و رشد کشاورزی در ایران برداریم.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.