ارزیابی ارقام مختلف پسته به آلودگی ناشی از قارچ توکسین زا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان و داروهای گیاهی، طب سنتی و سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: NCARAP01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فتاح

مدرس مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی رسول اکرم (ص) دامغان

مریم توانا

کارشناس مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی رسول اکرم (ص) دامغان

سیدحسن طباطبائیان

کارشناس مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی رسول اکرم (ص) دامغان

حمیدرضا اسداله

مدرس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی

سمیه خادم

کارشناس مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی رسول اکرم (ص) دامغان

چکیده

پسته مقام دوم صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است که برای حفظ موقعیت کشور در بازار جهانی از نظر صادرات و حفظ ویژگیهای ایمنی و سلامت آن باید تلاش بیشتری صورت گیرد. مهمترین مشکل در عرصه صادرات پسته، مساله آلودگی آن به سم آفلاتوکسین است، از سوی دیگر کاهش کیفیت پسته در طی نگهداری به اکسیداسیون و هیدرولیز چربیها نسبت داده شده است که انجام این واکنشها موجب توسعه طعم و رنگ نامطلوب، تندی و کاهش خواص تغذیهای در محصول میشود. در این تحقیق به منظور ارزیابی، حساسیت ارقام پسته به آلودگی ناشی از قارچ توکسین زا ، تعداد هشت رقم پسته از شهرستان دامغان به نامهای خنجری، عباسعلی، فندقی، اکبری، اوحدی، کله قوچی، شاه پسند و سفید جمع آوری شد. نتایج بررسیهای آماری در روزهای سوم- پنجم و هفتم نشان داد که در بین ارقام مورد آزمایش، رقم کله قوچی به ترتیب کمترین میزان مقاومت و در مقابل، رقم خنجری بیشترین میزان مقاومت را نسبت به رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس از خود نشان دادند. آزمایشات مربوط به پوسته مغز پسته نشان داد که این پوسته میتواند به عنوان سدی مقاوم در برابر نفوذ قارچ به داخل مغز پسته عمل نماید و باعث کاهش میزان رشد قارچ و درنتیجه کاهش وزن میسیلیوم واسپورزایی در مغز پسته گردد.

کلیدواژه ها

قارچ، پسته، پوسته، ارقام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.