بررسی خاصیت ضد باکتری عصاره دو گونه بومادران (Achillea vermicularis) و Achillea millefollium از منطقه شرف الدین شبستر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان و داروهای گیاهی، طب سنتی و سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: NCARAP01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا جودی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

با توجه به خواص ضد میکروبی که در عصاره و اسانس بعضی از گیاهان وجود دارد می توان از این فراورده ها بعنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیکها استفاده نمود. همجنین برای حفاظت مواد داروئی وغذایی در برابر فساد میکروبی از آنها بهره گرفت .در این پژوهش، خاصیت ضد میکروبی عصاره دو گونه بومادران (از منطقه شرف الدین شبستر) ، از خانواده آفتابگردان بر روی باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، لیستریا مونوسایتوژنز، پاستورالا مولتوسیدا، باسیلوس سوبتلیس مورد بررسی قرار گرفت بدین منظور ابتدا از کشت ۲۰ساعته تک به تک باکتریها سوسپانسیونی در نرمال سالین استریل بطوری که هرمیلی لیترآن، هحاوی CFU/mlه ۱۰۸ ۱/۵باکتری بود، درمقایسه با هلوله استاندارد ۰/۵ مک فارلند تهیه شد.سوسپانسیون باکتریهای مورد نظر به وسیله سوآپ استریل روی محیط کشت (Mueller-Hinton Agar) MHAبه صورت سطحی پخش گردید. هسپس بر روی هر محیط از باکتری مورد نظر یک عدد دیسک حاوی اسانس های مورد مطالعه که قبلا در محلول استوک ۱)گرم در لیتر (DMSOه غوطه ور شده بودند قرار داده شد. از یک دیسک تتراسایکلین(شرکت پادتن طب )حاوی.۳۰ J/GLVFماده موثره ه به عنوان شاهد مثبت و یک دیسک حاوی DMSO خالص به عنوان شاهد منفی استفاده گردید. نتایج آزمایشات میکروبی نشان داد که عصاره هر دو گونه بومادران بر روی استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله ممانعت ۱۳ میلی متر و ۷میلی متر و باسیلوس سوبتلیس با قطر هاله ممانعت۱۰ میلی متر و ۸ میلی مترتاثیر بیشترو قویتری داشته است. وسایر باکتریهادر مقابل گیاه از خود مقاومت نشان داده اند. در مقایسه بین عصاره گیاهی با آنتی بیوتیک، تتراسایکلین با قطر هاله ممانعت ۲۰ میلی متر موثرتر از گیاه معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.