رویکرد حوزهای به اجزای کلام در فارسی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه زبان و زبان شناسی، دوره: 5، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_LSI-5-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین کریمی دوستان

دانشگاه تهران

آرمان ذاکر

دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در فرهنگ ها و کتاب های دستور زبان فارسی در مورد مقوله واژگانی تعداد قابل توجهی از واژه های این زبان از جمله مصادر، اسامی و صفات گزاره ای و افعال همکرد، اتفاق نظر وجود ندارد و این امر می تواند باعث پدید آمدن مشکلاتی برای زبان آموزان و محققان این زبان شود. در نظریه دستور حوزه ای، زبان به حوزه های مستقلی تقسیم می شود و این حوزه ها ممکن است در برخی از مدخل های واژه ها با هم تطابق نداشته باشند. در این مقاله با جمع آوری واژه ها از واژه نامه های معتبر فارسی، کتاب ها و مطبوعات فارسی زبان، ضمن پرداختن به ناهمگونی واژه های مذکور ازنظر مقوله بندی واژگانی، نشان می دهیم که در چهارچوب نظریه دستور حوزه ای می توان علل ناهمگونی برخی از واژه های زبان فارسی را توضیح داد و به اختلاف نظر پایان داد.

کلیدواژه ها

واژگان قاموسی, مقولات واژگانی, دستور حوزهای, ناهمگونی مقولهای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.