بررسی تاثیر پارامتر های شکاف بر مکانیزم ریزش ثقلی در فرآیند تزریق گاز در مخازن شکافدار
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
- کد COI اختصاصی: ICOGPP01_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2057
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری دانشگاه علوم تحقیقا
دکترای مهندسی نفت، عضو هیئت علمی دانشگاه
چکیده
بررسی رفتار مخازن شکافدار از دو جهت عمده حائز اهمیت می باشد. یکی اینکه بخش عمده ای از نفت تولیدی در دنیا و بخصوص در کشورمان از این نوع مخازن هستند. و دیگر اینکه این نوع از مخازن به دلیل وجود تخلخل دو گانه شاملمحیط متخلخل (تخلخل زیاد /تراوایی کم) و شبکه شکاف ها (تخلخل کم/تراوایی زیاد) با خصوصیات فیزیکی متفاوت سبب شده است که ساختار این مخازن بسیار پیچیده تر از مخازن معمولی (بدون شکاف) باشد. ساختار ناهمگون مخازنشکافدار سبب فعال شدن مکانیزم های تولید پیچیده و متفاوت شامل همرفت، دیفیوژن، ریزش ثقلی، آشام و آزاد شدنگاز، شده است. و اما مکانیزم ریزش ثقلی که از عمده ترین مکانیزم تولید نفت در مخازن شکافدار در فرایند تزریق گاز می باشد تحت تاثیر پارامتر های مختلف شکاف و ماتریکس قرار می گیرد. لذا در این مقاله با استفاده از مدل ساز ترکیبی Eclipse-300 و مدل تخلخل دو گانه، یکی از مخازن شکافدار جنوب غرب ایران مورد مطالعه قرار گرفته است که در آن تأثیر پارامترهای مختلف شکاف (ارتفاع بلوک، میزان فشار مویینگی، پیوستگی مویینگی) بر عملکرد مکانیزم ریزش ثقلی، در طی حالات مختلف تخلیه طبیعی مخزن و فرایند تزریق گاز در مخزن پرداخته شده استکلیدواژه ها
مخازن شکافدار- ریزش ثقلی- ارتفاع بلوک- فشار مویینگی- پیوستگی مویینگیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.