پیشبینی اختلال سوگ طولانی بر اساس احساس تنهایی و سبکهای دلبستگی در بازماندگان متوفی کرونا ویروس-۱۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عباسپور گل سفیدی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی پیشبینی اختلال سوگ طولانی بر اساس احساس تنهایی و سبکهای دلبستگی در بازماندگان متوفی کرونا ویروس-۱۹بود. طرح پژوهش، کمی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه بازماندگان متوفی کرونا ویروس-۱۹ در سال ۱۴۰۰ بودند. به این منظور تعداد ۴۰۰ نفر از این افراد با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب خواهند شد و به پرسشنامه مقیاس اختلال سوگ طولانی مدت((PG-۱۳-R پریگرسون و همکاران((۲۰۲۱، مقیاس احساس-تنهایی-نسخه سوم((UCLALS۳ راسل((۱۹۹۶ و پرسشنامه سبکهای دلبستگی((ASQ هازن و شاور((۱۹۸۷ پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین احساس تنهایی و سبکهای دلبستگی با اختلال سوگ طولانی رابطه معنادار وجود دارد .(P< ۰/۰۱) نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که ۷۵/۷ درصد واریانس اختلال سوگ طولانی به وسیله احساس تنهایی و سبکهای دلبستگی تبیین میشود. یافته های این پژوهش نشان میدهد که احساس تنهایی و سبکهای دلبستگی نقش مهمی در پیشبینی اختلال سوگ طولانی در بازماندگان متوفی کرونا ویروس-۱۹ دارند.

کلیدواژه ها

اختلال سوگ طولانی، احساس تنهایی، سبکهای دلبستگی، بازماندگان، کرونا ویروس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.