مقایسه ادراک طرد- پذیرش وکنترل والدین در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیر مبتلا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهسا موسوی

دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

نیلوفر میکائیلی

استاد گروه روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

سحر عسگری

دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

اختلالهای ملال جنسیتی از شرایط بسیار پیچیده بالینی محسوب میشوند. این دسته از اختلالهای روانشناختی مشکلات بزرگ و پیامدهای آسیب زا برای فرد مبتلا، خانواده وی و جامعه ایجاد میکنند. در راستای شناخت بهتر اختلالهای ملال جنسیتی این پژوهش مقایسه ادراک طرد- پذیرش و کنترل والدین در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیرمبتلا بود. پژوهشی حاضر از نوع تحقیقات توصیفی از نوع علی مقایسه ای میباشد، جامعه آماری این پژوهش عبارت است از کلیه افرادی که بر اساس ملاکهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی واجد ملاک های تشخیصی ملال جنسیتی بوده و از طرف پزشکی قانونی این تشخیص را گرفته اند و عضو انجمن حمایت از بیماران ملال جنسیتی بودند . به دلیل محدودیت در نمونه گیری و دسترسی محدود به افراد دچار ملال جنسیتی با شرایط ورود به مطالعه، روش نمونه گیری در دسترس و آسان استفاده شد و سی فرد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و سی فرد غیرمبتلا در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد که مقیاس طرد و پذیرش و کنترل والدین ویژه بزرگسالان را تکمیل کنند. افزون بر شاخص های توصیفی, برای تحلیل داده ها ازآزمون تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل واریانس دو راهه و آزمون رگرسیون همزمان استفاده شد. آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد بین مولفه های طرد , پذیرش و کنترل در بیماران دارای اختلال ملال جنسیتی و افراد غیر مبتلا تفاوت وجود دارد.

کلیدواژه ها

اختلال هویت جنسیتی،ادراک طرد- پذیرش و کنترل والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.