بررسی تاثیر سبک های پردازش شناختی اطلاعات و تنظیم هیجانی بر سبک های تصمیم گیری و احساس شرم و گناه در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا جعفری نیا

دانشیار گروه جامعه شناسی،واحد بوشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،بوشهر ،ایران

مریم حاجیانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

این پژوهش به بررسی تاثیر سبک های پردازش شناختی اطلاعات و تنظیم شناختی هیجان بر سبک های تصمیم گیری و احساس شرم و گناه در دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۵دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پرداختهاست. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به تعداد ۴۳۷ و نمونه آماری ۲۱۵ نفر از آنان بود که به روش خوشه ای انتخاب شدند. در اجرای تحقیق از پرسشنامه های سبک پردازش اطلاعات اپستین و پاسینی، پرسشنامه سبک های تصمیم گیری اسکاتوبروس، پرسشنامه تنظیم هیجانی گارنفسکی و همکارانو مقیاس هیجان خودآگاه بزرگسالان ساخته تانجنی و همکاران برای سنجش احساس شرم وگناه استفاده شد.آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیر های پیش بین و ملاک در سطح P< ۰.۰۰۱ رابطه معنی دار وجود دارد. البته بین سبک پردازش شهودی و سبک های تصمیم گیری آنی و وابسته رابطه معنی دار مشاهده نشد، همچنین بین تنظیم هیجانی مثبت و احساس گناه نیز رابطه معنی داری به دست نیامد. آزمون تحلیل رگرسیون نشان داد که سبک های پردازش اطلاعات و تنظیم هیجانات قدرت پیش بینی سبک های تصمیم گیریرا دارندو ۵۷ درصد سبک تصمیم گیری را توجیه میکنند، همچنین نتایج این آزمون نشان داد که سبک های پردازش شناختی اطلاعات و تنظیم هیجانات قدرت پیش بینی احساس شرم و گناه را دارند و ۶۸ درصد واریانس احساس شرم وگناه را تبیین می کنند.

کلیدواژه ها

سبک پردازش اطلاعات، تنظیم هیجان، سبک های تصمیم گیری،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.