تدوین مدل ساختاری پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس نشخوار فکری با نقش میانجی خودکنترلی در میان نوجوانان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 304
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا حاجی یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

مرجان حسین زاده تقوایی

استادیار، گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

فاطمه زم

استادیار، گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تدوین مدل ساختاری پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس نشخوار فکری با نقش میانجی خودکنترلی در میان نوجوانان انجام شد. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه نوجوانان دختر مشغول به تحصیل در دوره دوم متوسطه شهرستان شهریار در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بودند. به این منظور تعداد ۱۵۰ نفر از این افراد با استفاده از فرمول تاپاکینگ و همکاران((۲۰۰۷ و به روش نمونه گیری در دسترس(شیوه آنلاین) انتخاب شدند و به آزمون اعتیاد به اینترنت((IAT یانگ((۱۹۹۸، مقیاس پاسخ نشخوار فکری((RRS نولن-هوکسما و مارو((۱۹۹۱ و مقیاس خودکنترلی فرم کوتاه((BSCS تانجی و همکاران((۲۰۰۴ پاسخ دادند. داده ها با ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS نسخه ۲۴ تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین نشخوار فکری و خودکنترلی با اعتیاد به اینترنت همبستگی معناداری وجود دارد(.(p< ۰/۰۱ همچنین نتایج نشان داد مسیرهای مستقیم این پژوهش معنادار شدند و مسیر غیرمستقیم نشخوار فکری از طریق نقش میانجی خودکنترلی بر اعتیاد به اینترنت معنادار بود. بر اساس یافته های این پژوهش، مدل اصلاح شده از برازش مطلوبی برخوردار بود(RMSEA=۰/۰۷۳ و (P-value< ۰/۰۵ و مدل نهایی ارزیابی شده از برازندگی مطلوبی برخوردار است و گام مهمی در جهت شناخت عوامل موثر بر اعتیاد به اینترنت نوجوانان است.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، خودکنترلی، نشخوار فکری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.